Izuzimanje dokumentacije

Pretresi u Sarajevu zbog "Malina respiratora"

Od jutros se na terenu vrše određene radnje u slučaju predmeta koji je formiran nakon pisma liječnika s Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, a u vezi korištenja ''malininih respiratora''
Vijesti / Flash | 08. 04. 2021. u 11:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) od jutros vrše određene radnje u cilju izuzimanja dokumentacije koja se odnosi na slučaj korištenja spornih respiratora nakon nedavnog pisma ljekara s KCUS-a, a sve se odvija po nalogu Tužiteljstva KS.

Glasnogovornica Tužiteljstva KS Azra Bavčić potvrdila je za Oslobođenje da se od jutros na terenu vrše određene radnje u slučaju predmeta koji je formiran nakon pisma liječnika s Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, a u vezi korištenja respiratora koje je nabavila "Srebrena malina".

Neslužbeno piše ovaj sarajevski medij, SIPA je oko 10 sati bila u prostorijama Federalne uprave civilne zaštite, a tijekom dana će izvršiti određene pretrese i na još dvije lokacije. 

Također, neslužbeno su napisali da bi SIPA danas trebala izvršiti pretrese i u firmi Verlab, koja je izvršila verifikaciju uređaja, ali i na KCUS-u.

Kopirati
Drag cursor here to close