Akcija

U posebno prerađenom vozilu švercao cigarete: SIPA ga uhitila kod Jablanice

Tijekom pretrage vozila, koja je izvršena po nalogu Suda BiH, policijski službenici SIPA-e otkrili su i privremeno oduzeli 3500 kutija cigareta različitih proizvođača bez akciznih markica, koje su bile skrivene u posebno izrađenom spremniku.
Vijesti / Flash | 08. 07. 2021. u 16:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), u suradnji sa policijskim službenicima MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije, danas su na magistralnom putu M-17, na području općine Jablanica, zaustavili i pretražili putnički automobil te lišili slobode osobu koja je upravljala navedenim vozilom, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila kazneno djelo iz članka 210a. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine ''Nedozvoljeni promet akciznih proizvoda''.

Tijekom pretrage vozila, koja je izvršena po nalogu Suda BiH, policijski službenici SIPA-e otkrili su i privremeno oduzeli 3500 kutija cigareta različitih proizvođača bez akciznih markica, koje su bile skrivene u posebno izrađenom spremniku. Osim navedenog, privremeno je oduzeto i putničko motorno vozilo, koje je bilo namjenski urađeno za krijumčarenje cigareta, i tri mobilna telefona.

U okviru navedenih aktivnosti, policijski službenici su na području Ljubinja pretražili stambene i pomoćne objekte koje koristi osumnjičena osoba. Navedena osoba privedena je u prostorije SIPA-e i ispitana u svojstvu osumnjičene osobe.

O realizaciji navedenih aktivnosti, policijski službenici SIPA-e sačinit će odgovarajuća izvješća, koja će zajedno sa privitcima biti dostavljena Sudu BiH i Tužiteljstvu BiH, priopćeno je iz SIPA-e.

 

Kopirati
Drag cursor here to close