''Poreska utaja ili prijevara''.

SIPA u akciji 'Kruna' vrši pretrese na 18 lokacija

Navedene aktivnosti se realizuju u saradnji sa službenicima Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine i policijskim službenicima mjesno nadležnih MUP-ova a pod nadzorom i uz koordinaciju postupajućeg tužitelja Tužiteljstva BiH.
Vijesti / Flash | 15. 07. 2021. u 12:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Postupajući po naredbama Suda i Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), jutros u 8.00 sati su u operativnoj akciji kodnog naziva ''Kruna'' započeli pretrese na 18 lokacija, na širem području Bosne i Hercegovine, zbog postojanja osnova sumnje da su osumnjičeni počinili krivično djelo ''poreska utaja ili prijevara''.

Navedene aktivnosti se realizuju u saradnji sa službenicima Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine i policijskim službenicima mjesno nadležnih MUP-ova a pod nadzorom i uz koordinaciju postupajućeg tužitelja Tužiteljstva Bosne i Hercegovine.

Uzimajuću u obzir da su aktivnosti policijskih službenika u tijeku, o detaljima operativne akcije javnost će biti informirana naknadno, priopćeno je iz SIPA-e.

Kopirati
Drag cursor here to close