Premet pretresa

SIPA tvrdi da nije pretresla Avaz

Vijesti / Flash | 25. 01. 2016. u 17:15 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) je priopćila kako predmet današnjeg pretresa u Sarajevu nije medij Dnevni avaz, nego prostorije koje koristi osumnjičena osoba F.R., a koja je uhićenja danas u okviru akcije ''Lutka2''.

''Radi pravilnog informiranja javnosti, a budući da su određeni mediji objavili da su istražitelji SIPA-e u okviru današnje akcije "Lutka2" pretresli službene prostorije "Dnevnog avaza", obavještavamo javnost da predmet pretresa nije bio ovaj medij, nego isključivo prostorije koje koristi osumnjičena osoba F.R., a koje se nalaze u istom objektu'', priopćeno je iz SIPA-e.

Iz Avaza su rekli kako je upad SIPA-e pokušaj policijskog zastrašivanja urednika i novinara.

''Riječ je o brutalnom pritisku na slobodu medija i pokušaju zastrašivanja, s obzirom na to da su u redakciji 'Dnevnog avaza', pored inspektora, upad izvršili specijalci SIPA-e naoružani dugim cijevima. Za ovakvu demonstraciju sile nad našim novinarima i urednicima nije bilo potrebe, jer su 'Dnevni avaz' i njegov izdavač 'Avaz-roto press' poznati po visokoprofesionalnom i transparentnom radu, bez ijedne mrlje u 20-godišnjoj povijesti'', navelo je uredništvo Avaza na svojim stranicama.

SBB: Privođenje Radončića je neprimjerena demonstracija sile

Savez za bolju budućnost (SBB) najoštrije osuđuje besprizornu zloupotrebu pravne države od strane pojedinaca iz pravosudne mafije. Privođenje predsjednika SBB-a Fahrudina Radončića je krajnje neprimjerena demonstracija sile i dosad nezabilježenog načina pokušaja eliminacije političkih protivnika od strane porodično - kriminalnih klanova i odmetnutih centara moći, priopćeno je iz SBB-a.

Iz ove stranke poručuju da je Radončić apsolutno nevin te da je riječ o "besprizornoj političkoj montaži koja za cilj ima destabilizaciju bošnjačkog političkog faktora, a time i destabilizaciju Bosne i Hercegovine".

SBB će iskoristit sve demokratske instrumente

Indikativno je, navodi se u priopćenju SBB-a, da u vrijeme kada svjedočimo stabilizaciji prilika u Federaciji i BiH u cjelini, kada je nova koalicija počela otvarati europsku perspektivu BiH i kreirati ambijent za bolju i prosperitetniju budućnost svih građana, na sceni imamo brutalnu zloupotrebu institucija i poluga pravosudnog sustava.

''SBB ima puno povjerenje u sposobnost pravne države i vjeruje u poštenje i profesionalizam časnih ljudi u Tužiteljstvu i pravosuđu BiH. SBB iskoristit će sve demokratske instrumente i mehanizme političke borbe da razobliči podlu montažu i demaskira divljanje kriminalnih elemenata u pravosudnim i obiteljsko - kriminalnim strukturama u BiH, ističe se u priopćenju za javnost SBB-a i apelira na članstvo stranke da ne poduzimaju nikakve ishitrene i pojedinačne aktivnosti, te da prate priopćenja i uputstva rukovodstva stranke u sljedećem razdoblju.

Kopirati
Drag cursor here to close