Akcija "Istok"

SIPA spriječila krijumčarenje ilegalnih migranata

Aktivnosti su proveli policijski djelatnici Državne agencije za istrage i zaštitu SIPA, po nalogu dežurnog tužitelja i uz naredbu Suda BiH.
Vijesti / Flash | 14. 07. 2020. u 17:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru operativne akcije "Istok" uhićene su dvije osobe i spriječeno krijumčarenje ilegalnih migranata, priopćeno je iz Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).

Aktivnosti su proveli policijski djelatnici Državne agencije za istrage i zaštitu SIPA, po nalogu dežurnog tužitelja i uz naredbu Suda BiH.

Postupajući po nalogu dežurnog tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, policijski djelatnici SIPA-e, proveli su aktivnosti na području Zeničko-dobojskog kantona i Kantona Sarajevo te su uhitili dvije osobe osumnjičene za kazneno djelo krijumčarenja osoba iz članka 189. KZ BiH.

"U sklopu navedenih aktivnosti, spriječeno je krijumčarenje 13 ilegalnih migranata, među kojima je bilo malodobnih osoba, kao i osoba bez dokumenata, koje su osumnjičeni, radi sticanja nezakonite imovinske koristi, trebali transportirati na područje Banje Luke, radi njihovog daljeg ilegalnog transporta prema zemljama Europske unije", navodi se u priopćenju.

Priopćeno je i kako je "istražnim radnjama utvrđeno da se radi o ilegalnim migrantima kurdske nacionalnosti".

Postupajući tužitelj dao je instrukcije policijskim djelatnicima za provođenje daljih istražnih aktivnosti.

U realizirane aktivnosti bili su uključeni policijski službenici MUP-a ZDK i pripadnici Službe za poslove sa strancima BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close