Istraga

SIPA pretresa SIP BiH

''Radi se provjera glasačkih listića koji su odbačeni, a odnose se na glasanje u odsustvu, iz inozemstva. ''
Vijesti / Flash | 18. 05. 2021. u 13:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) trenutno u prostorijama Središnjeg izbornog povjerenstva BiH izuzima dokumentaciju u vezi sa glasanjem putem pošte.

 

Središnje izborno povjerenstvo BiH je pak priopćilo da su istražitelji Tužiteljstva BiH i SIPA-e u kontaktu sa SIP BiH već nekoliko sedmica po pitanju određene krivične prijave po kojoj su, kao istražitelji dužni da postupaju.

''Postupajuća tužiteljica je od Središnjeg izbornog povjerenstva BiH dopisom tražila na uvid određenu dokumentaciju koja će istražiteljima biti ustupljena po ustaljenoj proceduri. I u dosadašnjem radu Središnje izborno povjerenstvo BiH je po zahtjevima bilo kojeg tužiteljstva ili policijske agencije dostavljalo informacije i traženu dokumentaciju i tako će postupati i ubuduće. Prema informacijama kojim raspolaže Središnje izborno povjerenstvo BiH radi se predistražnim radnjama, a na osnovu kaznenih prijava koje se odnose na glasovanje birača putem pošte iz inozemstva'', objavio je Ured za informiranje državnog izbornog povjerenstva.

Državno tužiteljstvo objavilo je kako su postupajući po nalogu tužitelja Tužiteljstva BiH, istražitelj tužiteljstva i istražitelji Državne agencije za istrage i zaštitu-SIPA, izvršili pregled dokumentacije u skladištu SIP u Istočnom Sarajevu.

''Aktivnosti su vršene uz prethodnu najavu, a u okviru predmeta u kojem postupa tužiteljstvo, na temelju prijave osoba sa područja Teslića, o navodnim nepravilnostima u postupanju SIP, kada je u pitanju glasovanje putem pošte, na lokalnim izborima za područje Teslića'', navelo je Tužiteljstvo BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close