Nije pretres

SIPA o akciji na KCUS - Došli smo po dokumentaciju koju ranije nismo izuzeli

Iz Tužiteljstva KS ranije su medijima rekli da su pretresi u tijeku zbog navoda koji se dovode u vezu s više kaznenih djela.
Vijesti / Flash | 05. 07. 2021. u 10:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Klinički centar Univerziteta u Sarajevu oglasio se o akciji SIPA-e koju je jutros provodila Državna agencija za istrage i zaštitu u toj zdravstvenoj ustanovi.

''Zbog istinitog informiranja javnosti KCUS obavještava da su pripadnici SIPA-e, u sklopu ranijeg postupka, došli u KCUS da izuzmu dokumentaciju koju nisu izuzeli u prethodnom dolasku'', priopćili su iz KCUS-a.

Kako su naveli, ne radi se nikakvom pretresu niti bilo čemu sličnom.

Podsjetimo, inspektori SIPA-e po naredbi Općinskog suda u Sarajevu od jutros vrše pretrese na KCUS-u.

Iz Tužiteljstva KS ranije su medijima rekli da su pretresi u tijeku zbog navoda koji se dovode u vezu s više kaznenih djela. Izuzimanje predmeta se vrši pod nadzorom Tužilaštva KS po predmetima koji su formirani ranije.

Pretresi su vrše, između ostalog, zbog više kaznenih djela kao što su zdravlje uposlenika, nesavjesno liječenje te zloupotreba položaja.

Pročitajte još

Podsjetimo, ovu sarajevsku instituciju i njegovu direktoricu već mjesecima potresaju razne afere, a počelo je pismom anesteziologa, nastavilo se tužbama građana koje su upućivane pravosudnim institucijama, a vezane su za nesavjesno liječenje građana od COVID-a.

Tužiteljstvo KS je prije dva mjeseca formiralo predmet i saslušalo 13 anesteziologa koji su poslali pismo Upravi KCUS-a. Situacija na KCUS-u posebno je došla u fokus zanimanja javnosti, ali i pravnih institucija kad se u travnju pojavilo pismo anesteziologa koji su se žalili na brojne probleme, a sve zbog korištenja "Malina respiratora" zbog kojih su federalni premijer Fadil Novalić, suspendirani direktor FUCZ-a Fahrudin Solak, vlasnik Srebrene Maline Fikret Hodžić, kao i federalna ministrica Jelka Milićević završili na sudu. Kasnije su uslijedili brojni otkazi i odlasci liječnika iz ove zdravstvene ustanove.

U međuvremenu je pod upitnik došla i diploma prof. dr. Sebije Izetbegović, direktorice Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

Kopirati
Drag cursor here to close