USŽ

SIPA lišila slobode četiri osobe zbog krijumčarenja ljudi

U ovkiru ovog predmeta, spriječeno je krijumčarenje 45 migranata.
Vijesti / Flash | 27. 05. 2020. u 13:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su na području Unsko-sanske županije realizirali operativnu akciju kodnog naziva „Trst“ i tom prilikom lišili slobode četiri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivična djela "krijumčarenje ljudi" i "organiziranje grupe ili udruženja za izvršenje krivičnog djela krijumčarenje migranata".

Istovremeno, akcija kodnog naziva "Trst“ realiziirana je na području Republike Hrvatske u suradnji s Europolom i Policijskim nacionalnim uredom MUP-a Republike Hrvatske i tom prilikom su na spomenutom području slobode lišene još četiri osobe.

Naime, postoje osnovi sumnje da su osobe lišene slobode krijumčarile ilegalne migrante iz Bosne i Hercegovine preko Republike Hrvatske u druge zemlje Europske unije.

U ovkiru ovog predmeta, spriječeno je krijumčarenje 45 migranata.

Tijekom akcije pretreseno je pet lokacija u Velikoj Kladuši, Bihaću i Cazinu, prilikom čega je otkriveno i privremeno oduzeto devet mobilnih telefona, jedan laptop i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Navedene aktivnosti provedene su po naredbama Tužiteljstva BiH i Suda BiH, u suradnji sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH, Službom za poslove sa strancima i MUP-om Unsko-sanske županije.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, osobe lišene slobode će u zakonskom roku biti predane u dalju nadležnost Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz Državne agencije za istrage i zaštitu.

Kopirati
Drag cursor here to close