Uviđaj

SIPA u zgradi OSA-e i FUP-a

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jutros su po naredbi Tužiteljstva BiH započeli uviđaj u zgradi gdje su smješteni OSA i FUP.
Vijesti / Flash | 11. 06. 2021. u 18:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Luka Miladinović, glasnogovornik Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) kazao je za Avaz da su službenici ove agencije po naredbi Tužiteljstva BiH vršili uviđaj na jednoj kameri videonadzora i da su obavili razgovor s jednom osobom u zgradi u kojoj su smještene Obavještajno-sigurnosna agencije BiH (OSA) i Federalna uprava policje (FUP).

''Radi se o izvršenju naredbe Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, koja se odnosila na vršenje uviđaja na jednoj nadzornoj kameri. Vjerojatno se radi o nadzornoj kameri ispred. Izvještaj o poduzetim mjerama i radnjama bit će dostavljen Tužiteljstvu BiH u idućem razdoblju. U sklopu ovih aktivnosti obavljen je jedan razgovor. Naredbu za oduzimanje nekih stvari, odnosno video-nadzora, izdaje Sud Bosne i Hercegovine. U ovom slučaju radi se o naredbi Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, koja je zahtijevala da se vrši uviđaj na toj jednoj sigurnosnoj kameri'', pojasnio je Miladinović.

Podsjetimo, kako je "Avaz" danas objavio pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jutros su po naredbi Tužiteljstva BiH započeli uviđaj u zgradi gdje su smješteni OSA i FUP.

Kopirati
Drag cursor here to close