'Malina' respiratori

SIPA izuzela dokumentaciju o respiratorima

Iz Tužiteljstva Kantona Sarajevo potvrđeno je da se izuzimaju određeni predmeti, ali više detalja nisu mogli priopćiti.
Vijesti / Flash | 08. 04. 2021. u 19:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici SIPA-e, po nalogu Općinskog suda u Sarajevu i Tužiteljstva Kantona Sarajevo, izuzeli su dokumentaciju o respiratorima koje je za Federalnu vladu nabavila firma “Srebrena malina”, potvrdio je za BHT1 glasnogovornik te agencije Luka Miladinović.

Pretresi su se obavili u kompaniji “Verlab”, koja je radila verifikaciju respiratora, ali i u Federalnoj upravi civilne zaštite, te Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Iz Tužiteljstva Kantona Sarajevo potvrđeno je da se izuzimaju određeni predmeti, ali više detalja nisu mogli priopćiti.

Tužiteljstvo Kantona Sarajevo je po službenoj dužnosti formiralo predmet koji se odnosi na informacije iz medija da je grupa anesteziologa s Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo uputila pismo menadžmentu ove ustanove, u kojem upozoravaju na nepravilnu primjenu respiratora i druge probleme u funkcioniranju kovid odjela.

Verlab: SIPA nije vršila pretres naših prostorija

"Državna agencija za istrage i zaštitu SIPA nije vršila pretres prostorija Verlaba", kazali su za N1 iz ove kompanije.

Dodali su kako više neće davati odgovore ili komentare o tijeku ili u vezi konkretnog postupka.

U vezi sa objavljenim sadržajima u sredstvima informiranja na dan 8.4.2021. godine, VERLAB obavještava medije i javnost da u našim prostorijama nije vršen pretres, naveli su iz kompanije.

“Ovlaštena lica Državne agencije za istrage i zaštitu su, isključivo, prema naredbi Općinskog suda u Sarajevu profesionalno obavili poslove sukladno sadržaju sudske odluke”, dodali su u Verlabu.

Kako su još kazali, Verlab neće davati odgovore ili komentare o toku ili u vezi konkretnog postupka.

“Ostajemo orijentirani postupanju u skladu sa odlukama sudova i nadležnih tijela u Bosni i Hercegovini bez upuštanje u komentiranje istih. Molimo medije da se suzdrže objavljivanja neprovjerenih, netočnih ili neistinitih sadržaja”, poručili su iz Verlaba.

 

Kopirati
Drag cursor here to close