Po prijavi uposlenika

SIPA istražuje navodne malverzacije prilikom zapošljavanja u Centralnoj banci BiH

Neslužbeno, prijavu je podnio jedan od uposlenika Centralne banke BiH.
Vijesti / Flash | 03. 11. 2018. u 11:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Državna agencija za strage i zaštitu Bosne i Hercegovine (SIPA) provodi istragu o navodnim malverzacijama prilikom zapošljavanja u Centralnoj banci Bosne i Hercegovine, potvrđeno je za Klix.ba.

"Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu postupaju po zaprimljenoj kaznenoj prijavi koja se odnosi na navodne nezakonitosti u Centralnoj banci Bosne i Hercegovine prilikom provođenja natječajne procedure po javnom oglasu za poziciju rukovoditelj odjeljenja za sustave sigurnosti", rečeno je iz SIPA-e.

Kako je objašnjeno, po okončanju mjera i radnji iz nadležnosti Državne agencije za istrage i zaštitu, policijski službenici će sačiniti odgovarajući izvještaj i isti na ocjenu dostaviti Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine.

Neslužbeno, prijavu je podnio jedan od uposlenika Centralne banke BiH.

SIPA je i u prethodnim godinama imala posla u Centralnoj banci Bosne i Hercegovine.

Godine 2015. Državna agencija za istrage i zaštitu podnijela je kaznene prijave protiv 32 uposlenika Centralne banke BiH. Slučaj je to radnika Nedžada Bajraktarevića koji je godinu dana kasnije osuđen na 10 godina zatvora uz obavezu vraćanja ukradenog novca Centralnoj banci u iznosu od 600.000 KM.

Kopirati
Drag cursor here to close