U Indiji

SIP će predstaviti iskustva BiH o društvenim mrežama i IT-u na izborima

Ranije je SIP BiH bila članica Nadzornog odbora ove asocijacije, a na ukazanom povjerenju se zahvalio Ahmet Šantić, član SIP-a BiH.
Vijesti / Flash | 04. 09. 2019. u 08:55 Fena/Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Glavnoj skupštini Svjetskog udruženja tijela za provedbu izbora (A-WEB) koja je održana u Bangaloru (Indija) Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine (SIP BiH) izabrano je u Izvršni odbor te asocijacije na mandat u trajanju od dvije godine. 

''Izuzetna je to čast i uspjeh za Bosnu i Hercegovinu imajući u vidu da A-WEB okuplja tijela za provedbu izbora iz 106 država svijeta, a da u Izvršni odbor ulaze predstavnici samo tri države iz Europe'', priopćio je Ured za informiranje SIP-a BiH. 

Ranije je SIP BiH bila članica Nadzornog odbora ove asocijacije, a na ukazanom povjerenju se zahvalio Ahmet Šantić, član SIP-a BiH. 

U srijedu se u okviru 4. Glavne skupštine A-WEB-a održava i konferencija "Inicijative i izazovi društvenih mreža i informacijskih tehnologija u izborima" na kojoj sudjeluju i predstavnici SIP-a BiH koji će prezentirati iskustva Bosne i Hercegovine.  

Inače, SIP BiH nema profile na društvenim mrežama, a jedina novina tijekom posljednjeg izbornog procesa bile su prozirne glasačke kutije, kojih nije bilo na svim glasačkim mjestima.

Kopirati
Drag cursor here to close