Pozicija

Siniša Kostrešević službeno direktor Policije RS

Kostreševića je Vlada RS 30. srpnja imenovala na poziciju direktora Policije Republike Srpske nakon što je Darko Ćulum ranije izabran za direktora Agencije za istrage i zaštitu BiH.
Vijesti / Flash | 01. 08. 2020. u 09:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Siniša Kostrešević službeno će preuzeti funkciju direktora Policije Republike Srpske.

Kostreševića je Vlada Republike Srpske 30. srpnja imenovala na poziciju direktora Policije Republike Srpske nakon što je Darko Ćulum ranije izabran za direktora Agencije za istrage i zaštitu BiH.

Siniša Kostrešević je tijekom svoje bogate policijske karijere obavljao niz značajnih funkcija u Ministarstvu unutarnjih poslova (MUP) Republike Srpske, te sudjelovao u brojnim projektima i operacijama u Republici Srpskoj i BiH, kao i na međunarodnoj razini, piše Srna.

Kostrešević je rođen 1980. u Banja Luci. Završio je Visoku školu unutarnjih poslova. Prošao je put od pripravnika u Centru javne sigurnosti Banja Luka, pomoćnika u Policijskoj stanici Lazarevo, zapovjednika Policijske stanice u Laktašima, a potom je raspoređen u Upravu kriminalističke policije, gdje je ubrzo unaprijeđen na mjesto načelnika Jedinice za borbu protiv organiziranog kriminaliteta i korpucije.

Nakon što je MUP Srpske 2013. formirao Službu za borbu protiv organiziranog kriminaliteta i korupcije, Kostrešević je raspoređen na mjesto načelnika Službe Uprave krim policije.

Kao zamjenik načelnika Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma 2015. i 2016. sudjelovao je u njenom formiranju kao posebne organizacijske jedinice MUP-a, kao i svim daljim aktivnostima ove uprave.

Od prosinca 2016. do siječnja 2019. bio je načelnik Uprave kriminalističke policije, nakon čega je raspoređen na mjesto stručnog savjetnika ministra unutarnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača.

Više puta je nagrađivan za izuzetno ostvarene rezultate. Između ostalog, dobitnik je Zlatne značke MUP-a za rezultate u borbi protiv korupcije i međunarodnog organiziranog kriminala, više plaketa od SELEK/SECI, Centra iz Bukurešta, za sudjelovanje u međunarodnim operacijama u borbi protiv organiziranog kriminaliteta, sprečavanju trgovine narkotika, oružja, trgovine ljudima, tri prve nagrade za najbolje operacije u borbi protiv organiziranog kriminaliteta u Jugoistočnoj Europi.

Siniša Kostrešević je oženjen i otac dvoje djece.

Kopirati
Drag cursor here to close