Čekanje...

Sindikati ušli u Vladu...pa izašli

Jučer je na sjednici Skupštine HNŽ-a premijer Herceg izbjegao medije i nije htio davati izjave, te je zamolio da ga se ne snima.
Vijesti / Flash | 28. 01. 2021. u 08:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavnici sindikata zdravstvenih djelatnika HNŽ-a jutros su došli u zgradu Vlade HNŽ-a kako bi razgovarali sa premijerom HNŽ-a i zastupnikom u županijskoj Skupštini Nevenkom Hercegom, te Goran Opsenicom ministrom zdravstva.

Foto: Bljesak.info / Anić i Vuković ispred zgrade Vlade HNŽ-a

Oni traže potpisivanje kolektivnog ugovora, a od ponedjeljka su postavljeni i šatori ispred zgrade Vlade, te su najavli kako neće prestati sa štrajkom dok se ova problematika ne riješi.

Foto: Bljesak.info / Anić i Vuković ispred Vlade čekaju na razgovor sa Hercegom i Opsenicom

Kako javlja fotoreporter portala Bljesak.info predstavnici sindikata su zatražili razgovor sa ministrom Opsenicom i premijerom Hercegom, ali ih je zaštitar zamolio da izađu ispred zgrade jer ometaju ulazak.

Kako doznajemo premijer i zastupnik u županijskoj Skupštini Nevenko Herceg se već nalazi u zgradi Vlade, dok ministar Opsenica još nije stigao.

Fotoreporter Bljeska je javio i kako je tajnica premijera kazala da Herceg već ima dogovorene sastanke za danas, te da ih ne može primiti.

Foto: Bljesak.info / Predstavnici Sindikata ispred zgrade Vlade

Podsjećamo i da je jučer na sjednici Skupštine premijer Herceg izbjegao medije i nije htio davati izjave, te je zamolio da ga se ne snima. Rekao je i kako su po pitanju štrajka sve rekli što su imali reći.

Također, sindikati zdravstva u Hercegovačko-neretvanskoj županiji (HNŽ) pozvali su u petak premjera Nevenka Hercega da smjeni ministara zdravstva Gorana Opsenicu i njegova pomoćnika Antonija Vujicu, jer ih smatraju za najveće krivce što dosad nije potpisan kolektivni ugovor.

Kopirati
Drag cursor here to close