Odluka

Sindikalna organizacija RMU Zenica stupila u štrajk glađu

''Jučer smo u našim prostorijama imali i sjednicu Upravnog odbora Saveza samostalnog sindikata radnika u rudarstvu Federacije Bosne i Hercegovine, ali nam se još nitko nije obratio. Slali smo dopise i dopise, ali nitko nam nije odgovorio''
Vijesti / Flash | 10. 02. 2021. u 18:43 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Fena / Sindikalna organizacija RMU Zenica stupila u štrajk glađu

Sindikalni odbor Zavisnog društva Rudnici mrkog uglja Zenica (ZD RMUZ), zajedno sa svim predstavnicima brigada i službi, stupio je večeras u 18.00 sati u štrajk glađu - potvrdio je Feni Elvedin Avdić, predsjednik Sindikata pogona "Stara jama".

''Nakon svih ovih događanja, ljudi su još u petak željeli obustaviti rad, ali smo s njima pregovarali da rade za vikend. I radili su, ali smo u ponedjeljak stupili u radnički neposluh.

Jučer smo u našim prostorijama imali i sjednicu Upravnog odbora Saveza samostalnog sindikata radnika u rudarstvu Federacije Bosne i Hercegovine, ali nam se još nitko nije obratio. Slali smo dopise i dopise, ali nitko nam nije odgovorio'' - napominje Avdić, koji dodaje da od danas nema ni grijanja za grad Zenicu.

''Mi smo, na sastanku sindikata RMU Zenica, postigli dogovor da stupimo u štrajk glađu. Odlučili smo, da ne rizikujemo zdravlje ostalih komorata, da u štrajku budemo mi iz sindikata, predstavnici brigada i službi. Štrajk će trajati dok se naša situacija napokon ne razriješi'' - poručuje Avdić.

Računi RMU Zenica i RMU Breza blokirani su još 8. siječnja zbog dugova za doprinose - zenički na iznos od 4,9, a brezanski na 4,5 milijuna KM. Računi su im 22. siječnja bili deblokirani na samo jedan dan kako bi bila isplaćena  plaća za prosinac. Računi su ponovo blokirani pa zenički rudari 5. veljače nisu dobili naknadu za topli obrok, a u rudniku u Brezi danas je trebala početi i isplata siječanjske plaće, koju zbog blokade računa nije moguće isplatiti. U oba je rudnika za 12. veljače zakazan generalni štrajk.

Kopirati
Drag cursor here to close