Bruce Lee ili Chuck Norris?

Šetalište ostalo bez 'carinika'

Šetalište je, složit ćete se, jedno od mjesta u gradu koje s ponosom možete pokazati gostu, jer miriše po civiliziranom i uređenom življenju.
Vijesti / Flash | 27. 03. 2018. u 17:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarsko šetalište Nikole Šubića Zrinskog, za neke još uvijek Lenjinovo, u ovom trenutku i otvoreno je za automobilski promet, ako je suditi po uništenim i odbačenim graničnicima koji ne dozvoljavaju pristup šetališnom dijelu.

Šetalište je, složit ćete se, jedno od mjesta u gradu koje s ponosom možete pokazati gostu, jer miriše po civiliziranom i uređenom življenju.

Tu i tamo, doduše, zasmrdi koji posebnik, kakvih u ovom gradu ima i previše, a koji smatra da mimo onih koji unutra moraju silom prilika ili posebnom prigodom, ima pravo preko reda i (još uvijek neuvriježenih) običaja.

A ima i nekih kojima svaki red smeta ili ih naprosto boli k…, pa jedan od takvih primjera imamo baš na ulazu u Šetalište od strane Rondoa.

Kako naša slika zorno prikazuje, netko se solidno iživio nad dva čuvara ulaza. Ne znamo, možda je utripovao da je Chuck Norris ili Bruce Lee, pa uz par vještih poteza rukom i nogom uništio i izmjestio jednog, a drugog solidno nakrivio.

Zapravo,. Ne znamo ni počinitelja niti razlog, kao niti način na koji se uspio obračunati s „mobilijarom“, ali ono što sigurno znamo je da je ovo opet još jedno ruglo i sramota grada.

S jedne strane još jedna teško objašnjiva pojava bijesa i nasilja, a s druge strane još jedna me baš brza reakcija nadležnih. A trebali bi promptno reagirati, jer, kako se vidi na samim graničnicima, i oni su dio sveukupnog ugođaja koji je Šetalištu dao ne tako davno otvoreni Ured hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close