Koronavirus

Šest žrtava danas u RS

Riječ je o ženama starim 80 i 81 godinu koje su imale više pridruženih oboljenja, potvrđeno je danas iz dobojske bolnice.
Vijesti / Flash | 09. 05. 2020. u 09:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvije starije žene iz Teslića, kod kojih je utvrđeno prisustvo virusa korona, preminule su u posljednja 24 sata u bolnici u Doboju.

Riječ je o ženama starim 80 i 81 godinu koje su imale više pridruženih oboljenja, potvrđeno je danas iz dobojske bolnice.

U toj zdravstvenoj ustanovi do sada je preminulo šest pacijenata kod kojih je potvrđen virus korona.

Do sada je ukupno 67 osoba preminulo od posljedica koronavirusa u RS, a za posljednja 24 sata umrlo je njih šest.

Novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod još 18 osoba u Republici Srpskoj (RS), nakon izvršenih 688 testiranja.

Riječ je o 11 osoba muškog i sedam ženskog spola. Sedam muškaraca je srednje, a četiri starije životne dobi. Tri osobe ženskog spola su mlađe životne dobi, tri srednje i jedna starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta šest osoba je iz Banja Luke, četiri osobe su iz Gradiške, dvije osobe iz Šamca, i po jedna osoba iz Modriče, Kotor Varoši, Novog Grada, Nevesinja, Oštre Luke i Kneževa, potvrđeno je iz entitetskog Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite.

Dvije osobe su hospitalizirane, dok će ostali biti u izolaciji u skladu s definiranim procedurama. Ukupno devet osoba je navelo kontakt s pozitivnim osobama, dok ostali nisu mogli da navedu jasnu epidemiološku vezu.

Testirano je ukupno 138 osoba iz lokalnih karantina ili objekata za izolaciju, a novi virus korona potvrđen je kod dvije osobe.

Kopirati
Drag cursor here to close