Novi podaci

Šeranić: Među novih sedam oboljelih od koronavirusa u RS-u i liječnik

''U dva slučaja iz Kozarske Dubice se radi o obiteljski kontaktima. U Doboju je potvrđen virus korona kod doktora iz bolnice u tom gradu, koji nije radio posljednjih sedam dana, ali će epidemiolog ispitati sve rizične kontakte''
Vijesti / Flash | 26. 03. 2020. u 09:05 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Republici Srpskoj (RS) koronavirus potvrđen je kod još sedam osoba, čime se ukupan broj zaraženih u tom entitetu povećao na 121– potvrdio je ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić.

Kada su u pitanju novooboljeli, Šeranić je danas na konferenciji za novinare u Banjoj Luci rekao da jedna osoba iz Banje Luke, tri iz Kozarske Dubice, dvije iz Gradiške i jedna iz Doboja.

Najavio je da će te osobe biti smještene u karanten u Banjoj Luci, gdje borave osobe kod kojih je potvrđen koronavirus.

''U dva slučaja iz Kozarske Dubice se radi o obiteljski kontaktima. U Doboju je potvrđen virus korona kod doktora iz bolnice u tom gradu, koji nije radio posljednjih sedam dana, ali će epidemiolog ispitati sve rizične kontakte'' – pojasnio je Šeranić.

Od novih sedam oboljelih su tri žene i četiri muškarca.

Šeranić je potvrdio da su uzeti uzorci i 31 osobe u karantenu u Gradišci i svi su negativni. Trenutno se u karantenu u tom gradu nalazi 49 osoba, od čega 21 osoba iz Federacije BiH.

''Ako imaju negativan nalaz upućuju se u lokalne zajednice u kućnu izolaciju od 14 dana, dok će se pozitivne osobe uputiti u karanten za te osobe'' – rekao je Šeranić.

U karanten za oboljele osobe u Banjoj Luci smješteno je 20 osoba i uzeti su brisevi 24 osobe koje su bile s njima u kontaktu.

Kopirati
Drag cursor here to close