Bez rješenja

Šehić o smrti kandidata za načelnika Travnika: glas za njega je bačen glas

Iz Središnjeg izbornog povjerenstva Bosne i Hercegovine nisu mogli potvrditi kako će dalje postupiti u ovom slučaju jer, kako su rekli, nisu još službeno dobili potvrdu o smrti kandidata.
Vijesti / Flash | 15. 11. 2020. u 15:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Doktor Mirsad Peco koji je bio kandidat Stranke demokratske akcije (SDA) za načelnika Općine Travnik umro je danas u bolnici u Travniku od posljedica koronavirusa, prenosi Agencija Anadolija.

Iz Središnjeg izbornog povjerenstva Bosne i Hercegovine nisu mogli potvrditi kako će dalje postupiti u ovom slučaju jer, kako su rekli, nisu još službeno dobili potvrdu o smrti kandidata. Također, iz Općinskog izbornog povjerenstva Travnik nisu mogli dati komentar o tome što dalje slijedi prema Izbornom zakonu BiH, jer je ovo prvi slučaj smrti kandidata za načelnika na dan lokalnih izbora u BiH.

"On je jutros preminuo i praktično, tko glasa za njega to je bačen glas. Ali od ovih koji su ostali na kandidatskoj listi, tko dobije najviše glasova pobjeđuje. Ovdje će se bez njega utvrđivati broj glasova za ostale kandidate", kazao je za Anadoliju politički analitičar Vehid Šehić, nekadašnji član Središnjeg izbornog povjerenstva BiH, te dodao:

"Može zastupnik biti izabran, pa kada umre, onda sljedeći s liste tog političkog subjekta ulazi, ali ovdje imate listu kandidata koji se direktno biraju".

Istaknuo je da se, unatoč smrti kandidata, izborni proces normalno nastavlja.

U Bosni i Hercegovini danas se održavaju lokalni izbori u svim općinama, izuzev u Mostaru gdje su zakazani za 20. prosinac ove godine.

Kopirati
Drag cursor here to close