Županijski sud

Seferovići ponovo oslobođeni, nisu krivi za smrt Memića

Vještak medicinske struke Vlado Marković je, obrazlažući svoj nalaz, više puta ponovio kako su ozljede na tijelu Dženana Memića nastale zbog udarca tupim predmetom.
Vijesti / Flash | 13. 01. 2020. u 14:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće Županijskog suda u Sarajevu danas je izreklo, po drugi put, prvostupanjsku presudu u slučaju smrti Dženana Memića, a kojom su Ljubo i Bekrija Seferović oslobođeni krivice za saprometnu nesreću kada je u veljači 2016. godine stradao Dženan Memić, piše N1.

Ljubo i Bekrija Seferović su pred Županijskim sudom u Sarajevu oslobođeni svih optužbi za izazivanje sprometne nesreće u kojoj je stradao Dženan Memić.

Sud je prihvatio vještačenje ekspertskog tima iz Banjaluke koji je utvrdio da Dženan Memić nije stradao u prometnoj nesreći i po drugi put odbacio optužbe na račun Seferovića.

Foto: Fena / Detalj s izricanja današnje presude

Tužiteljstvo KS najavilo je žalbu na ovu odluku i mogućnost nove žalbe Vrhovnom sudu.

Podsjetimo, oni su prvostupanjskom presudom oslobođeni za to kazneno djelo. Vrhovni sud Federacije BiH je ukinuo presudu i vratio je na ponovno suđenje.

Dženan Memić je stradao u veljači 2016. godine. Zajedno s njim u ilidžanskoj Velikoj aleji je bila djevojka Alisa Mutap. Uslijed zadobijenih ozljeda, mladić je preminuo u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu sedam dana kasnije.

Foto: Klix  / Dženan Memić

Tužiteljstvo tvrdi da su za njegovu smrt odgovorni Seferovići. Oni se terete da su izazvali prometnu nesreću i da ozlijeđenom nisu pomogli to jeste da su pobjegli sa mjesta nesreće.

Podsjećamo, u Županijskom sudu u Sarajevu u petak je održano ročište u predmetu koji se vodi protiv Ljube i Bekrije Seferovića.

Prije završnih riječi, obje strane te oštećenih, prezentiran je dopunjeni nalaz vještaka medicinske struke.

Vještak medicinske struke Vlado Marković je, obrazlažući svoj nalaz, više puta ponovio kako su ozljede na tijelu Dženana Memića nastale zbog udarca tupim predmetom.

Marković je svjedočio kako ozljede na tijelu ubijenog mladića nisu mogle nastati kao posljedica kontakta pješaka i motornog vozila.

Kopirati
Drag cursor here to close