Vjernici

Održan sedamnaesti molitveni pohod Bobovcu ''Molitva za Domovinu''

Na hodočašću je sudjelovalo i izaslanstvo Vojnog ordinarijata Republike Hrvatske.
Vijesti / Flash | 24. 10. 2020. u 13:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamjenik ministra obrane Bosne i Hercegovine za politiku i planove Mijo Krešić i nadbiskup koadjutor Vrhbosanske nadbiskupije i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. dr. Tomo Vukšić, u subotu 24. listopada 2020. godine predvodili su katolike pripadnike Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH na sedamnaestom vojnom molitvenom pohodu „Molitva za Domovinu“ na Bobovcu.

Vjernici iz okolnih i udaljenih župa hodočastili su na nekadašnjem sjedištu srednjovjekovnih bosanskih vladara, u povodu dana smrti bosanske kraljice Katarine Kosače-Kotromanić.

Foto: PR / Sedamnaesti molitveni pohod Bobovcu Molitva za Domovinu

Misno slavlje na Bobovcu, predvodio je nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić u zajedništvu s mons. Tomom Vukšićem.

Pored katolika pripadnika MO i OS BiH te policijskih i sigurnosnih službi na svim entitetskim i državnim razinama, euharistijskom slavlju su nazočili i zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović, izaslanica iz Doma naroda PS BiH Marina Pendeš, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara te veleposlanik Republike Hrvatske u BiH Nj.E. Ivan Sabolić.

Na hodočašću je sudjelovalo i izaslanstvo Vojnog ordinarijata Republike Hrvatske.

Foto: PR / Sedamnaesti molitveni pohod Bobovcu Molitva za Domovinu

Molitveni pohod Bobovcu pokrenuo je kardinal Puljić u znak sjećanja na dan smrti bosanske kraljice Katarine Kosače, 25. listopad 1478. godine, u cilju ujedinjenja u molitvi za osobne potrebe, za vlastiti narod i domovinu Bosnu i Hercegovinu, ali i za sve ljude i narode koji u njoj žive.

Ovogodišnji pohod bio je devetnaesti Molitveni dan za Domovinu Vrhbosanske nadbiskupije, a istovremeno i sedamnaesto vojno hodočašće na Bobovac, priopćeno je.mol

Kopirati
Drag cursor here to close