Narod zna

Sebijina (ne)odgovornost: ''Štedjela'' na servisiranju aparata za liječenje karcinoma

Vijesti / Flash | 14. 06. 2017. u 07:02 A.M.
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dokumenti koje objavljuje u njoj bliskim, porodičnim medijima, najviše inkriminiraju nju - menadžericu godine Sebiju Izetbegović.

Obrana i zaštita

Kada je u utorak desetak pacijentica, oboljelih od karcinoma, izašlo u krug KCUS-a, da javnosti kaže da nemaju lijekove, da im se ne pruža usluga zračenja, da loše jedu, da im žohari hodaju po krevetu, priča o najuspješnijoj menadžerici u povijestji Bošnjaka pretvorila se u običnu laž. Ustvari, uvijek je bila laž, fino upakirana u medijima koji se bore da „narod zna“, piše Žurnal.info.

Pritisnuta očajem stotinjak onkoloških pacijenata, koji danima ne primaju terapiju, generalna direktorica napokon je morala priznati da na KCUS-u nije idealno stanje.

''Na odjelu za radijacijsku onkologiju, iz tehničkih razloga, 24. svibnja 2016.godine prestao je s radom aparat linearni akcelerator'', priopćio je, po ovlaštenju generalne direktorice, šef Klinike za onkologiju Samir Bešlija.

A onda je započela obrana lika i djela profesorice Izetbegović. U bivšim menadžmentima, koji su službovali prije skoro dvije godine, Bešlija i Profesorica našli su krivca za katastrofalno stanje na KCUS-u. Ali, dokumenti objavljeni na službenoj stranici KCUS-a i na neslužbenoj stranici porodice Izetbegović svjedoče da je jedini krivac – profesorica Sebija Izetbegović.

Koliko je uloženo u servisiranje

U dokumentu objavljenom na stranici KCUS-a navedeno je da je tijekom direktorskog mandata profesorice Sebije Izetbegović (2016. i 2017.) za servisiranje dva linearna akceleratora izdvojeno – 14 tisuća i 800 maraka. Iz objavljene tabele sasvim je jasno su svi prethodni direktori izdvojili znatno više novca za servisiranje ovih aparata potrebnih pacijentima oboljelim od karcinoma.

Samo za servisiranje jednog aparata 2013. godine je izdvojeno 50 tisuća maraka, 2014. i 2015. – 247 tisuća, dok je 2015. i 2016. izdvojeno 290 tisuća maraka. Onda je na čelo KCUS-a imenovana Sebija Izetbegović pa su izdvajanja KCUS-a za servisiranje tog istog aparata smanjena na svega 6 hiljada maraka.

Za servisiranje drugog aparata, prethodni direktori su izdvojili milijun i pol maraka, ali je za mandata profesorice Izetbegović izdvojeno tek osam tisuća maraka. Pri tome, ugovor o servisiranju ova dva aparata, potpisan sa Siemensom, istekao je u travnju prošle godine.

Profesorica Izetbegović ni nakon 14 mjeseci nije pokrenula postupak javne nabavke. I sve to pod okriljem štednje.

Koje pismo je lažno

No, nisu ovo jedini dokumenti kojima je danas svoje pravo lice otkrila direktorica KCUS-a. U žurbi je jutros, satak nakon prosjeda pacijenata, obiteljski portal Faktor ekskluzivno „došao“ u posjed dopisa kojeg je profesorica Izetbegović poslala na adresu Siemensa i u kojem tu kompaniju kritizira zbog njihovog pristupa održavanju opreme. Dokument je datiran – 13. lipnja 2017. godine. Dakle, jučerašnji datum, bez pečata.

A onda su faktori stabilnosti SDA shvatili da je malo čudno da profesorica protestira zbog neodržavanja opreme koja je već – crkla. Sat poslije, oko podne, Faktor objavljuje novi dokument. Pečat je tu, sadržaj isti. Jedina razlika je – datum. Više nije 13. lipanj. Sad je direktorica Sebija pisala pismo Siemensu – 17. ožujka 2017. godine. Koje je od ova dva pisma, objavljena na Faktoru, vjerodostojno, očito samo zna direktorica Izetbegović.

Ali, jedno je sigurno lažno. Kao što je lažan podatak da je KCUS pod vodstvom Sebije Izetbegović za godinu uspio uštedjeti – osamdesetak milijuna maraka. Zato su uštede i stigle na naplatu.

Kopirati
Drag cursor here to close