Bolovanje

Sebija: Moje riječi bile su ljekovite za mnoge

Prema njezinim riječima, trenutno je 170 uposlenika na bolovanju, dok je nedavno taj broj iznosio više od 310.
Vijesti / Flash | 21. 04. 2020. u 13:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Duplo je manje bolovanja nego prije deset dana kada smo upozorili na zloubotrebu. Moje riječi bile su ljekovite za mnoge'', rekla je za N1 direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebija Izetbegović o bolovanjima medicinskih djelatnika ove ustanove.

Prema njezinim riječima, trenutno je 170 uposlenika na bolovanju, dok je nedavno taj broj iznosio više od 310.

''Svima koji su opravdano na bolovanju želimo da što prije ozdrave, a ovima koji su ozdravili i vratili se na posao da se uspješno uključe u rad zdravstvene ustanove. Svaki uposlenik i svaka uposlenica su nam dragocjeni", kazala je Izetbegović za N1, dodavši da KCUS nikada nije imao manji broj uposlenika na bolovanju.

Televizija N1 navodi da se, u vremenu kada zdravstveni sektor neminovno treba podršku i jačanje kapaciteta na svim razinama, oni osnovni ljudski smanjuju iz dana u dan.

''Pored liječnika koji se nalaze u samoizolaciji, veliki broj medicinskih radnika u vrijeme pandemije koristi bolovanje, objavili smo ranije, napominjući kako je samo u Sarajevu pravo na bolivanje koristilo više od 550 uposlenika različitih zdravstvenih ustanova, što se u prethodnim danima smanjilo'', navodi N1.

 

Kopirati
Drag cursor here to close