Upitnici

Novi balončići u sapunici sa Sebijinim studijem

Iz Ljekarske komore KS danas su u svom priopćenju naveli kako u posljednje vrijeme pojedine javne ličnosti, kao gladni vukovi, pokušavaju diskreditirati njihovog člana…
Vijesti / Flash | 28. 05. 2021. u 11:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Svjesni smo da u zdravstvenom sustavu ima puno posla za poboljšanje kvaliteta pružanja zdravstvenih usluga, za reorganizaciju zdravstvenog sustava u KS, ali ovo nije pravi put'', navodi se u priopćenju Ljekarske komore KS

Iz Ljekarske komore KS danas su u svom priopćenju naveli kako u posljednje vrijeme pojedine javne ličnosti, kao gladni vukovi, pokušavaju diskreditirati njihovog člana doktoricu Sebiju Izetbegović.

Naveli su kako su se već nekoliko puta oglašavali ukazujući na “negativne efekte medijskog senzacionalizma i medijskih špekulacija koji su usmjereni na čast i ugled liječničke struke, jer to u konačnici rezultira narušavanjem zdravstvenog sustava i zaštite zdravlja građana, a u ovom slučaju i narušavanjem ugleda naše renomirane obrazovne ustanove, Medicinskog fakulteta.”

''Nepojmljivo je da je to možda i cilj upornih, raznovrsnih pokušaja javnog diskreditiranja doktorice Izetbegović. Angažiranje prof. dr. Asima Kurjaka, njegovo 'nesjećanje', pa 'sjećanje', završilo je štetno po cijenjenog profesora i dovelo u pitanje njegovo sadašnje sudjelovanje u nastavno-znanstvenom procesu'', navodi se.

Naveli su kako su svjesni da u zdravstvenom sistemu ima puno posla za poboljšanje kvaliteta pružanja zdravstvenih usluga, za reorganizaciju zdravstvenog sustava u Kantonu Saarajevo.

''Ali ovo nije pravi put. Pokretači ove medijske kampanje za ugrožavanje ugleda i časti članice Komore, prof. dr. Sebije Izetbegović trebaju se zapitati, čija etika, ugled i poštenje su narušeni? Nije lako ukaljati ni ugled Medicinskog fakulteta u Sarajevu, institucije koja svojom čašću i deontologijom čini temelj naše univerzitetske zajednice. Institucije, koja se ponosi nizom renomiranih i međunarodno priznatih ljekara koje je polučila. Institucije, koja usađuje neprikosnoveni temelj liječničkoj struci, etici, časti i deontologiji'', naveli su iz Ljekarske komore KS.

No, s upitnicima nije stalo. Tako je profesorica Sanja Kupešić, kojoj je Sebija Izetbegović javno zahvalila na podršci tokom odbrane doktorata, a koja je u Klinici “Sveti Duh” radila od 1987. do 2006. godine, je u izjavi za Avaz kazala da se ne sjeća da je dr. Izetbegović “bila registrirana polaznica formalne ultrazvučne postdiplomske nastave u Zagrebu” niti da je kod nje polagala ispite.

''Tijekom 15 godina rada u Klinici Sveti Duh bila sam angažirana u svojstvu nastavnika na postdiplomskom studiju 'Ultrazvuk u ginekologiji i porodništvu na hrvatskom i engleskom jeziku', a više od 10 godina sam vodila kolegij 'Ultrazvuk u humanoj reprodukciji', također na hrvatskom i engleskom jeziku, i bila ispitivač na ispitima'', kazala je Kupešić.

Radila je na Odjelu ginekologije i porodništva kao voditeljica Odsjeka za humanu reprodukciju, neplodnost i menopauzu.

''Sjećam se da je Sebija Izetbegović kratko vrijeme, u svojstvu promatrača, dolazila u moju ultrazvučnu ambulantu. Edukaciji sam uvijek pristupala ozbiljno i bilo mi je drago podijeliti svoje znanje i praktično iskustvo o novim ultrazvučnim tehnikama sa svim kolegama na edukaciji, pa tako i s dr. Izetbegović. Ne sjećam se da je dr. Izetbegović bila registrirana polaznica formalne ultrazvučne postdiplomske nastave niti da je kod mene polagala ispit. To je lako provjerljiva činjenica, jer su nazočnost nastavi i vježbama, koji su uvjet za pristupanje ispitu, kao i uspjeh na ispitu evidentirani i lako provjerljivi na Medicinskom fakultetu'', navela je Kupešić.

Kopirati
Drag cursor here to close