Mo Parking

SDPBiH: Umjesto obračuna sa nelegalnim parkingom Grad Mostar se odlučio obračunati sa građanima

Vijesti / Flash | 05. 04. 2016. u 12:48 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Ovih dana smo svjedoci presude po kojoj se poduzeću MO Parking dozvoljava uvezivanje sa "Registrom novčanih kazni i prekršajnih evidencija", a u svrhu naplate kazni izdanih za neplaćeno parkiranje. To ne bi bilo neobično da je Gradska uprava pripremila grad i građane za poslovanje ovog poduzeća.  MO Parking ne planira izdavanje mjesečnih parking karti što građane  u prvoj zoni parkiranja košta 600 KM mjesečno i dovodi ih u nezavidan položaj", stoji na početku priopćenja Centar za informiranje GO SDP BiH Mostar.

Poseban problem imaju građani u starim naseljima koji nemaju dovoljno parking mjesta, te su  prisiljeni parkirati na mjesta koja je zauzeo MO Parking, što je učinjeno bez ikakve ozbiljne procjene potreba mjesnog stanovništva.

Pozdravljamo svako uvođenje reda, pa i u domenu prometne kulture, ali to mora biti na zadovoljstvo grada i građana, i nakon što se stvore svi preduvjeti. Nije dovoljno postaviti parking satove, obilježiti mjesta i misliti da će problem parkiranja u gradu biti saniran. Način na koji to provodi Gradska uprava Mostara je teror nad građanima koji su nepostojanjem  Gradskog vijeća onemogućeni da se izbore za svoju zaštitu.

Istovremeno je grad preplavljen nelegalnim zauzimanjem površina od strane pojedinaca i otvaranjem  nelegalnih parkinga, a da Gradska uprava opet ne reagira. Kao i bezbroj puta do sada cijenu za sve javašluke u gradu platit će građani, a ne oni koji su grad doveli u ovakvo stanje, SDA i HDZ.

Pozivamo gradonačelnika, kao jedini organ vlasti u Gradu Mostaru da reagira i do formiranja Gradskog vijeća i donošenja građanima prihvatljivih odluka, zaustavi ovu pljačku građana koja predviđa izdvajanje i čitavih plata za plaćanje parkinga", stoji na kraju priopćenja.

 

Kopirati
Drag cursor here to close