Vlast nije sposobna

SDPBiH: Građani BiH ne smiju biti bez putovnica i zatočenici svoje države

Vijesti / Flash | 15. 01. 2017. u 15:06 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Socijaldemokratska partija (SDP) Bosne i Hercegovine pripćila je da su bosanskohercegovački građani, nemarom vlasti, dovedeni u nezamislivu situaciju i pred mogućnost da ne mogu više vaditi putovnice, a samim tim ni putovati izvan zemlje.

''Građani Bosne i Hercegovine ne smiju biti zatočenici u vlastitoj državi. Nepojmljivo je da vlast svom narodu ograničava slobodu kretanja i da još pri tome vlastitu nesposobnost pokušava sakriti iza procedura kojima ista ta vlast upravlja. Pitanje izdavanja putovnica i slobode kretanja nije tek turističko pitanje'', stoji u priopćenju SDP-a BiH.

SDPBiH postavlja i pitanja: Što će biti sa radnicima koji, trbuhom za kruhom, idu izvan Bosne i Hercegovine kako bi daleko od kuće zaradili plaće i donijeli ih ovdje, u Bosnu? Što će se dogoditi s radnicima koji rade u prijevozu, što s onima koji rade za domaće firme koje izvoze svoje proizvode? Što će biti s građanima koji se razbole, a liječenje moraju tražiti izvan Bosne i Hercegovine?

Iz te stranke također navode da direktor agencije IDDEA Edim Nesimi, resorni ministar Adil Osmanović i predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić moraju preuzeti odgovornost i snositi posljedice jer su "građane doveli pred mogućnost ovakvog ishoda i nanošenja direktne ekonomske, zdravstvene i životne opasnosti i štete".

Kopirati
Drag cursor here to close