Sretno bh. rukometašima

SDP: U BiH postoje oni koji ne kriju da vole druge države i navijaju za druge reprezentacije

Njihov plasman je ravan čudu, pogotovo kada se uzme u obzir odnos koji aktualna vlast i država pokazuje prema njima'', rekli su iz Socijaldemokratske partije BiH.
Vijesti / Flash | 10. 01. 2020. u 14:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Klix:ba / Rukometna reprezentacija BiH

''Plasmanom na Europsko prvenstvo Rukometna reperezentacija bIh upisala se zlatnim slovima u povijest bh. sporta. Ipak, njihov plasman je ravan čudu, pogotovo kada se uzme u obzir odnos koji aktualna vlast i država pokazuje prema njima'', rekli su iz Socijaldemokratske partije BiH.

Navode u svom priopćenju da smo već odavno navikli da se u Bosni i Hercegovini sve može oprostiti, osim uspjeha. Dodaju da ''naši vlastodršci ne opraštaju nikome tko nije s njima, a pogotovo se ne petljaju nigdje ako nemaju konkretan interes''.

''Još uvijek u Bosni i Hercegovini postoji puno onih koji jako dobro žive od Bosne i Hercegovine, ali i ne kriju da vole neke druge države i da navijaju za druge reprezentacije. Ne želimo prihvatiti ili pravdati takav stav, ali je to naša stvarnost'', navode.

Iz SDP-a se pitaju? Grize li ih imalo savjest probosanske stranke zbog činjenice da nisu prstom mrdnuli da im pomognu u financiranju priprema i odlaska na Europsko prvenstvo? Vide li kako to rade zemlje u Europi pa i u našem okruženju?

''Jesu li svjesni da su na promociji Bosne i Hercegovine pojedinačno više uradili Edin Džeko, Miralem Pjanić, Zvjezdan Misimović, Sergej Barbarez, Amel Tuka, Mirza Teletović, Nenad Marković,  Jusuf Nurkić, Džanan Musa, Nikola Prce, Marko Panić, braća Burić…, nego svi političari zajedno. Danas će na parket u Norveškoj izaći momci iz cijele Bosne i Hercegovine, od Maglaja i Čapljine, do Banja Luke i Cazina, da ponosno nose dres s državnim grbom'', navode.

Iz SDP-a ističu kako su sigurni da će se, ukoliko reperezentacija ostvari dobar rezultat, sva politička elita požuriti da se s njima uslika. Napominju da ukoliko izostane dobar rezultat nitko nema pravo prigovoriti reperezentaciji. Ističu da se reprezentacija na Europsko prvenstvo plasirala zahvaljujući isključivo svom kvalitetu i svom inatu, bez pomoći države.

''Da ne bude zabune, novca u državi ima i moguće je imati drugačiji odnos kad hoćeš. Primjer za takav pristup je prethodna Vlada FBiH, koju je predvodio SDP, a koja je u tom periodu doslovno osigurala milijunska sredstva za namjensku potporu reprezentativnim selekcijama BiH'', stoji u priopćenju.

''Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je najmultietničkija reprezentacija koju ova država ima. Međutim, to im je izgleda odmoglo kod nacionalističkih vlasti, jer su ostavljeni na milost i nemilost od strane entitetskih i državnih institucija. Usprkos svima njima naša rukometna reprezentacija, od prvog do posljednjeg igrača, i stručni štab imaju podršku navijača i bez obzira kakav će rezultat ostvariti su ponos države Bosne i Hercegovine'', navode.

Kopirati
Drag cursor here to close