Direktorica UKCS

SDP će tražiti smjenu Sebije Izetbegović

Vijesti / Flash | 13. 06. 2017. u 15:19 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Socijaldemokratska partija (SDP) Bosne i Hercegovine predložit će na sutrašnjoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine zaključak kojim će se od Upravnog odbora Univerzitetsko-kliničkog centra (UKC) Sarajevo tražiti da odmah smijeni kompletno rukovodstvo tog centra na čelu s direktoricom Sebijom Izetbegović.

SDP kao razlog navodi da je direktorica njenim djelovanjem ugrozila veliki broj života pacijenata na UKCS-u i uskratila brojne vidove medicinske pomoći.

''Također, tražit ćemo da Parlament FBiH zaduži Vladu FBiH da smijeni Upravni odbor UKCS ako ovaj odbor ne razriješi direktoricu Izetbegović. Na ovaj način vrlo jasno će se vidjeti koje politike stoje iza brige za zdravlje građana, a koje iza ličnih, nezasitnih ambicija pojedinaca koji misle da čak imaju pravo direktno odlučivati o životu i smrti građana BiH'', citat je iz priopćenja SDP-a.

Današnja događanja na Univerzitetskom kliničkom centru, kako dalje navodi SDP, potvrdila su kako je jedina politika menadžmenta ove zdravstvene ustanove, na čelu s direktoricom Sebijom Izetbegović, isključivo ostvarivanje ušteda, čak i po cijenu ljudskih života.

Zastupnici SDP-a BiH u Skupštini Kantona Sarajevo su u više navrata upućivali različite inicijative kako bi se otvorila odgovorna javna rasprava u nadležnim institucijama i tražilo rješenje za probleme u sektoru zdravstva.

Nikada nijedna inicijativa nije ozbiljno ni razmotrena, a kamoli da se o tome otvorila bilo kakva ozbiljna rasprava.

''Sve što se danas desilo s onkološkim pacijentima na UKCS vrhunac je moralnog, poslovnog i etičkog posrnuća Sebije Izetbegović i SDA koja joj je omogućila potpunu privatizaciju zdravstva u Kantonu Sarajevo'', citat je iz priopoćenja SDP-a.

Kopirati
Drag cursor here to close