Reakcija na samoizolaciju

SDP BiH: Hrvatska diskriminira građane BiH

Ukoliko se Vlada Republike Hrvatske odluči na uvođenje izolacije, direktne posljedice će imati Republika Hrvatska u kojoj gosti iz naše države čine značajan udio u ukupnom broju turističkih posjeta i noćenja.
Vijesti / Flash | 10. 07. 2020. u 18:49 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najava ministra zdravstva Republike Hrvatske, Vilija Beroša, da će na granici biti uvedena samoizolacija za građane Bosne i Hercegovine predstavlja klasičnu diskriminaciju, ocijenila je Socijaldemokratska partija BiH (SDPBiH).

''Radi se o neutemeljenom jednostranom potezu na koji institucije Bosne i Hercegovine moraju reagovati hitro i oštro i u najmanju ruku uvesti recipročne mjere. Apsurdno je da je Vijeće ministara BiH uvelo reciprocitetnu zabranu ulaska u BiH za građane EU, čime se nanosi isključiva, neposredna šteta za gospodarstvo Bosne i Hercegovine, naročito za biznise u oblasti uslužne djelatnosti'', navodi se u priopćenju.

Isto tako, ukoliko se Vlada Republike Hrvatske odluči na uvođenje izolacije, direktne posljedice će imati Republika Hrvatska u kojoj gosti iz naše države čine značajan udio u ukupnom broju turističkih posjeta i noćenja.

''S obzirom na učestali potcjenjivački i diskriminatoran odnos Republike Hrvatske prema gostima iz Bosne i Hercegovine, nadamo se da će ovi postupci barem doprinijeti okretanju građana domaćem tržištu i održanju domaćeg turizma. Pozivamo građane Bosne i Hercegovine da odmore provedu u našoj domovini, koja od Drine do Une, te od Save do mora nudi brojne mogućnosti i za mnoge od nas neotkrivena prirodna bogatstva. Na ovaj način, povećanjem financijskih tokova u Bosni i Hercegovini, svi možemo doprinijeti oživljenju domaćeg turizma i gospodarstva uopće. Ako je stručno mišljenje ministra Beroša i Vlade Republike Hrvatske da dvojno državljanstvo i posjedovanje putovnice Hrvatske znače i imunitet na korona virus, pa se oni s hrvatskom putovnicom i dalje mogu neometano kretati između dvije države, nismo uvjereni u uspjeh Hrvatske u borbi protiv korona virusa. Zapravo, svojim dvostrukim aršinima trenutna vlast u Republici Hrvatskoj još jednom pokazuje da nisu daleko odmakli od ideja čiji poraz slobodarski svijet slavi 9. svibnja'', priopćno je iz SDP-a.

Kopirati
Drag cursor here to close