Ugled BiH

SDA traži da se traži

Najoštrije osuđujući ove aktivnosti, SDA traži od od pravosudnih institucija i policijskih agencija u BiH da poduzmu hitne mjere iz svoje nadležnosti.
Vijesti / Flash | 14. 03. 2019. u 11:46 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Protuzakonite aktivnosti konzula Hrvatske su napad na ugled Bosne i Hercegovine i njenih građana, priopćila je Stranka demokratske akcije (SDA).  

Najoštrije osuđujući ove aktivnosti, SDA traži od od pravosudnih institucija i policijskih agencija u BiH da poduzmu hitne mjere iz svoje nadležnosti. Također poziva Ministarstvo vanjskih poslova BiH da uputi demarš Vladi Republike Hrvatske i zatraži sluben stav te zemlje o pitanju protuzakonitih aktivnosti njenog konzula u Tuzli. 

''Zaprepašteni smo informacijama iznesenim od ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića o podmetanju dokaza koje je organizirao konzul Republike Hrvatske Ivan Bandić s ciljem kreiranja lažne slike o postojanju naoružane ekstremističke mreže u Bosni i Hercegovini.  

Ponavljane izjave predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović o desetinama tisuća ekstremista u BiH, koje su zatim praćene protuzakonitim aktivnostima konzularnog predstavništva te zemlje u Tuzli, ukazuju na koordiniranu akciju pojedinih organa Republike Hrvatske s ciljem napada na ugled Bosne i Hercegovine i njenih institucija i građana, a posebno Bošnjaka '', kaže se u priopćenju Stranke demokratske akcije. 

Takve aktivnosti, smatra SDA, poduzimaju se s očiglednom namjerom ugrožavanja stabilnosti i sigurnosti u Bosni i Hercegovini i pogoršanja odnosa među narodima u BiH, a vode i pogoršanju odnosa dviju država. 

 

Kopirati
Drag cursor here to close