borba za vlast

SDA poručio: Nikada nismo sklopili dogovore štetne po interese BiH

Vijesti / Flash | 17. 12. 2016. u 13:21 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stranka demokratske akcije (SDA) BiH nikada nije niti će zarad uskostranačkih interesa i borbe za vlast sklapati bilo kakve dogovore sa SNSD-om i HDZ-om koji su štetni po interese države Bosne i Hercegovine i njenih građana, priopćeno je danas iz te stranke.

‘’Nakon što se SDA konkretno izjasnila da nikada neće dozvoliti slabljenje Ustavnog suda BiH, argumentirano odbacujući jučerašnji dogovor Milorada Dodika i Dragana Čovića o donošenju bilo kakvog Zakona o Ustavnom sudu BiH kao štetan po interese BiH, cijenimo da je dobro to što se ubrzo zatim oglasio i SDP, odnosno njegov predsjednik Nermin Nikšić, pridružujući se već iznesenom stavu SDA’’, ističe se u priopćenju.

U SDA dodaju da međutim SDP nije smogao snage "da odoli svom populističkom nagonu da prikuplja jeftine političke poene" obmanjujući bh. javnost s potpuno neutemeljenim optužbama na račun SDA i njenog predsjednika Bakira Izetbegovića.

Naglašava se da je, za razliku od SDA, SDP u prethodnom mandatu upravo zarad ostanka na vlasti sa Miloradom Dodikom i Draganom Čovićem sklopio niz političkih dogovora štetnih za BiH.

Samo zahvaljujući odlučnom suprotstavljanju SDA, kako se naglašava u priopćenju te stranke, neke od tih dogovora nisu uspjeli provesti.

U SDA BiH podvlače da je SDP, iako je Nikšić zajedno s liderima 13 drugih parlamentarnih političkih stranaka potpisao "Izjavu o opredijeljenosti za reforme u okviru procesa pristupanja EU", opstruirao donošenje svih zakona iz Reformske agende u Parlamentu Federacije BiH, počevši s novim Zakonom o radu.

Kopirati
Drag cursor here to close