'Potrčko'

SDA poručila Vulinu: Njegove izjave su izraz nemoći i mrzilačke politike

"Iza Vulinove mržnje prema Sarajevu očigledno se krije njegova želja da ponovo vrši teror nad ovim gradom, ali mora da zna da nikada više neće biti u prilici. Nikada više neće zateći nespremne Bosnu i Hercegovinu i Sarajevo"
Vijesti / Flash | 12. 12. 2019. u 16:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Izjave ministra obrane Srbije Aleksandra Vulina o Sarajevu su izraz njegove nemoći i mrzilačke politike prema Bosni i Hercegovini", navodi se u priopćenju SDA.

U reakciji na izjave Aleksandra Vulina, iz SDA navode da istinu utvrđenu pred međunarodnim sudovima nitko ne može poreći.

"Vulin, koji je bio potrčko Slobodana Miloševića i Mire Marković, očigledno žali što agresorski vojnici nisu uspjeli osvojiti Sarajevo. Karadžićeva i Mladićeva vojska je, uz podršku Srbije, vršila sustavni teror nad građanima Sarajeva, godinama ubijajući djecu i civile. Istina o zlodjelima te kukavičke i zločinačke vojske utvrđena je pred međunarodnim sudovima i nitko je ne može poreći, posebno ne Vulin", navode iz SDA i dodaju:

"Iza Vulinove mržnje prema Sarajevu očigledno se krije njegova želja da ponovo vrši teror nad ovim gradom, ali mora da zna da nikada više neće biti u prilici. Nikada više neće zateći nespremne Bosnu i Hercegovinu i Sarajevo".

Kopirati
Drag cursor here to close