Politička kriza

SDA Mostar: Odluke moraju donositi političke stranke, a ne nevladin sektor

Vijesti / Flash | 16. 05. 2016. u 19:05 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradski odbor Stranke demokratske akcije Mostar želi još jednom podsjetiti javnost u Mostaru i BiH da je itekako zainteresiran za svaku vrstu ozbiljnih pregovora o načinu izlaska iz političke krize u gradu.

''SDA Mostara je svjesna svoje odgovornosti po pitanju pokušaja pronalaska rješenja za Mostar i baš zato nema namjeru sudjelovati u razgovorima bez jasnog koncepta. Polazeći od principa jedinstvenog Mostara – grada svih njegovih građana bez obzira na nacionalnu ili bilo kakvu drugu pripadnost, GO SDA poziva najvažnije političke stranke u Mostaru da se uozbilje i prestanu sa različitim političkim eksperimentima sa krajnje neizvjesnim rezultatom'', istaknuto je u priopćenju za javnost GO SDA Mostar.

Dalje se ističe kako ''kvalitetno rješenje, koje će zadovoljiti večinu političkih aktera u Mostaru može biti postignuto samo u procesu pregovora legitimnih političkih stranaka sa pravim kapacitetom za donošenje i provođenje odluka''.

''SDA Mostara je svjesna i značaja NVO sektora drugih udruženja i pojedinaca u Mostaru po pitanju ukupnih odnosa u gradu, ali je mišljenja da ovakve organizacije i privatne osobe ne mogu biti politički pregovarači, jer to nije u skladu sa samom idejom postojanja NVO-a, kao nevladinih I nestranačkih tijela, te dobrim demokratskim standardima.

Ideje i savjeti svake vrste su svakako dobrodošli, ali je donošenje političkih odluka o budućnosti Mostara, ipak isključivo u rukama legitimnih političkih stranaka i njihovih rukovodstava.

Svaki drugi način djelovanja je klasični ''lov u mutnom'' i zavaravanje javnosti kako u Mostaru, tako i u BiH.

Zato pozivamo prije svega koalicijske partnere sa kojima činimo vlast u BiH da nastavimo razgovore kako bi što prije došli do dogovora za rješenje izmjena Izbornog zakona za Grad Mostar'', stoji u priopćenju za javnost koji potpisuje Gradski odbor SDA Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close