U posljednja 24 sata

SBŽ: Tri nova slučaja zaraze - dvije osobe iz RS-a, jedna iz Travnika

Karakaš je istaknuo da trenutno u SBŽ-u nema zaraženih zdravstvenih djelatnika, policajaca niti pripadnika civilne zaštite, a hospitalizirano je ukupno osam osoba.
Vijesti / Flash | 17. 04. 2020. u 12:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U posljednja 24 sata otkrivena su tri nova slučaja zaraze koronavirusom na području Srednjobosanske županije (SBŽ), kazao je u petak novinarima u Travniku direktor Zavoda za javno zdravstvo SBŽ-a Sead Karakaš.

U istom razdoblju testirano je 39 osoba, a rezultati su pozitivni za dvije osobe koje su osiguranici Republike Srpske (RS) i jedna osoba s prebivalištem u Travniku.

''Ove osobe su u Travniku i danas ćemo izvijestiti nadležne u RS-u da se radi o dvije osobe koje su s njihovog područja, kako bi mogli preuzeti daljnje korake i brigu o njima. Osoba iz Travnika nema simptoma i ostat će u kućnoj izolaciji'', pojasnio je Karakaš.

Zaražene osobe povezuju se s klasterom Banjaluka s obzirom na to da su u direktnoj vezi s osobom iz toga grada koja je zaražena.

Komentirajući epidemiološku situaciju u SBŽ-u, Karakaš je kazao kako se trenutno može govoriti o drugoj fazi u kojoj je evidentno kruženje virusa u zajednici.

''Vrlo je teško u zajednici pronaći tko je nulti slučaj i jako je značajno da što prije dobijemo informaciju o zaraženima kako bismo osobe s kojima su kontaktirale mogli staviti pod nadzor'', naglasio je.

Karakaš je istaknuo da trenutno u SBŽ-u nema zaraženih zdravstvenih djelatnika, policajaca niti pripadnika civilne zaštite, a hospitalizirano je ukupno osam osoba.

Kopirati
Drag cursor here to close