Vlada naredila

SBŽ: Potrebno osigurati dovoljan broj boca s kisikom i dezinfekcijskih sredstva

Stožer je donio i naredbu kojom će se ljekarnama bez obzira na oblik vlasništva, narediti striktno pridržavanje zakonskih propisa o izdavanju lijekova sa Pozitivne liste lijekova, isključivo na recept.
Vijesti / Flash | 24. 03. 2020. u 15:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Srednjobosanske županije (SBŽ) je na 11. izvanrednoj sjednici razmatrala i usvojila Izvještaje Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i socijalne politike te Ministarstva gospodarstva i Županijskog stožera civilne zaštite, priopćeno je u utorak iz Vlade SBŽ-a.

Krizni stožer Ministarstva zdravstva je obavijestio Vladu SBŽ-a i sve prisutne da Krizni stožer civilne zaštite treba donijeti Naredbu kojom će se jedinicama lokalne samouprave naložiti da kod osiguranja navedenih prostorija za izolaciju osigura slijedeće:

  • Dovoljan broj boca sa kisikom i protokomjerom za kiseoničke boce sa ovlaživačem,
  • Osigurati dezinfekcijska i higijenska sredstva,
  • Da u suradnji sa humanitarnim i drugim organizacijama ili privatnim firmama organiziraju ishranu za osobe koje će biti smještene u prostore za izolaciju.

Također, da isti Stožer donio je i slijedeće naredbe:

  • Naredbu kojom će se ljekarnama bez obzira na oblik vlasništva, narediti striktno pridržavanje zakonskih propisa o izdavanju lijekova sa Pozitivne liste lijekova, isključivo na recept.
  • Naredba da se u poslove dezinfekcije prostora uključe općinski stožeri civilne zaštite kako bi se rasteretile HES službe domova zdravlja.

Krizni stožer Ministarstva gospodarstva je informirao Vladu SBŽ-a o privrednim subjektima sa područja Srednjobosanske županije koji su prilagodili proizvodne pogone za proizvodnju zaštitnih sredstava za potrebe borbe protiv pandemije COVID-19 na području SBŽ-a.

Također je donesen Zaključak u skladu sa Naredbama Federalnog stožera za civilnu zaštitu da zbog opasnosti od širenja koronavirusa, a u cilju preventivnog djelovanja i realizacije mjera utvrđenih odlukama entitetskih kriznih stožera, Vlada SBŽ-a i njene službe rade prema posebnom režimu, odnosno radi se skraćeno u 8 do 13 sati.

Sve stranke koje trebaju komunicirati sa Vladom županije, županijskim organima uprave, županijskim upravnim organizacijama, uredima i službama, upućuju se da komunikaciju obavljaju isključivo putem telefona ili e-maila, kao i da sve podneske šalju putem pošte odnosno da se izbjegava neposredan dolazak u prostorije, priopćeno je iz Vlade SBŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close