Oprezno

Savjeti policije građanima uoči sezone godišnjih odmora

Iz ove uprave priopćeno je da će time pomoći policijskim službenicima da odmah izađu na mjesto događaja i spriječe izvršenje kaznenog djela i eventualno zateknu izvršitelja na djelu.
Vijesti / Flash | 03. 07. 2019. u 11:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijska uprava Banja Luka poziva građane da, ukoliko znaju da su im susjedi odsutni, a u njihovom stanu čuju iznenadnu buku ili primijete prisustvo nepoznatih sumnjivih osoba, o tome obavijeste policiju na besplatan broj telefona 122.

Iz ove uprave priopćeno je da će time pomoći policijskim službenicima da odmah izađu na mjesto događaja i spriječe izvršenje kaznenog djela i eventualno zateknu izvršitelja na djelu.

Građani se ne moraju predstavljati, a poziv može da bude anoniman, dodaje se u priopćenju.

Građanima je upućen i savjet da u vrijeme godišnjih odmora i u dane vikenda kada nisu u svom stanu ili kući ili ukoliko izlaze na kratko iz stana, uvijek zaključavaju ulazna vrata, ne ostavljaju otvorene prozore ili balkonska vrata, jer, kako navode iz policije, kriminogene osobe vješto koriste takve prilike, neopaženo ulaze u stan i za veoma kratko vrijeme odnose novac, zlatni nakit i druge vrijedne predmete.

"Preporučuje se i da ne spuštaju roletne na prozorima u potpunosti jer ako su duži period spuštene lako se može zaključiti da nema nikoga, a potencijalni izvršitelji i to prate", naglašava se u priopćenju.

Građani su pozvani i da ne ostavljaju ključeve ispod otirača, u papučama, saksijama za cvijeće i slično jer kriminalci znaju za skrivanje ključa na tim mjestima, te da ne ostavljaju ključeve u vozilima, bez obzira koliko kratko napuštaju vozilo.

Ukoliko putuju na godišnji odmor, dodaje se, o tome treba da obavijeste susjede, zamole ih da obrate pažnju na stan ili kuću, a zlatni nakit povjere bližoj rodbini na čuvanje.

Iz Policijske uprave Banja Luka ističu da je sprečavanje kriminala obaveza svih, te građane savjetuju da zbog toga obrate pažnju na kretanje sumnjivih nepoznatih osoba u blizini njihovog stana, kuće i parkirališta i u spomenitim slučajevima odmah obavjestite policiju, kako bi pravovremeno spriječili izvršenje kaznenog djela ili zatekli izvršitelje na licu mjesta.

Kopirati
Drag cursor here to close