Opet isto?

Sarajlić otkrio što je bilo na sastanku u Sarajevu

''Generalno, jedan iscrpan sastanak koji je dugo trajao, nije ishodio konačnim rješenjem''
Vijesti / Flash | 11. 06. 2020. u 19:21 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izaslanik u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Asim Sarajlić (SDA) izjavio je danas novinarima da jučerašnji sastanak u izaslanstvu Europske unije, na kojem je sudjelovao i lider SDA Bakir Izetbegović, nije ishodio konačnim rješenjem.

''Razgovarali smo jutros na Klubu i s ostalim kolegama. Generalno, jedan iscrpan sastanak koji je dugo trajao, nije ishodio konačnim rješenjem. Ali evidentno je iz izjava visokog predstavnika Valentina Inzka i onoga što smo jutros razgovarali s predsjednikom Izetbegovićem, da su određeni pomaci napravljeni'' - kazao je Sarajlić.

Dodao je da treba nastaviti raditi i tragati za rješenjem.

Podsjećanja radi, jučer je u Sarajevu održan sastanak na kojem su sudjelovali predstavnici međunarodne zajednice, predsjednici Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović i Hrvatske demokratske zajednice BiH Dragan Čović, a razgovarano je o izmjenama Izbornog zakona BiH s naglaskom na izbore u Mostaru, gradu u kojem lokalnih izbora nije bilo od 2008. godine.

Sarajlić je upitan da prokomentira i činjenicu da još uvijek nije usvojen proračun institucija BiH za 2020. godinu.

''Ovo što raspravljamo danas, u šestom mjesecu 2020. godine, a proračun za prošlu godinu smo također donijeli krajem prošle godine, je ništa drugo nego politika političkih faktora u BiH koji imaju alate, imaju mogućnosti. Kad oni procjene, kad oni budu željeli, imat ćemo proračun BiH'' - kazao je Sarajlić.

Kopirati
Drag cursor here to close