Sankcije

Sarajevske zastupnice traže kazne zbog 'linča' Martine Mlinarević

''Najoštrije osuđujemo besprizoran linč koji se posljednjih dana vrši nad Martinom Mlinarević.''
Vijesti / Flash | 13. 03. 2019. u 14:39 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Klub zastupnica Skupštine Kantona Sarajevo traži od institucija da u skladu sa zakonima Bosne i Hercegovine poduzmu sve neophodne aktivnosti i sankcioniraju vinovnike prijetnji Martini Mlinarević, navodi Klub zastupnica u priopćenju koje je prenijela kantonalna pres-služba. 

''Najoštrije osuđujemo besprizoran linč koji se posljednjih dana vrši nad Martinom Mlinarević. Nažalost, još jednom se pokazuje koliko smo kao društvo zaglibili u blato koje karakterizira govor mržnje i omalovažavanja žene koja je odlučila javno govoriti o društvenim pojavama. Najava njene kandidature za ambasadoricu je bila dovoljna da se oponenti njene javne riječi postroje kao vojska s ciljem diskreditacije njene ličnosti na najprimitivniji mogući način '', citat je iz priopćenja. 

Zastupnice su pozvale građanke i građane da se u javnom iskazivanju svojih političkih neslaganja suzdrže od govora mržnje i neprimjerenog zadiranja u privatnost.  

Također očekuju, kako su navele, da svi društveni akteri javno stanu u zaštitu ličnosti Martine Mlinarević i slobode njenog društvenog aktivizma.


Kopirati
Drag cursor here to close