Nije do građana

Sarajevska SDA optužuje Vladu KS za rast broja zaraženih u ovoj županiji

''Taj rast, kako se dodaje u priopćenju, ne dokazuje samo neutemeljenost ranijih kritika na račun prošlog saziva Kriznog stožera već i očiglednu nesposobnost aktualne vlasti u KS da odgovori zadatku''
Vijesti / Flash | 22. 02. 2021. u 18:38 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Građani Kantona Sarajevo (KS) od premijera Edina Forte i njegove Vlade očekuju da predlažu i provode konkretne mjere u borbi protiv pandemije koronavirusa, a ne da dijele ''užasnu zabrinutost'' zbog aktualne situacije i da odgovornost prebacuju na građane, priopćio je danas Kantonalni odbor SDA Sarajevo.

''Rast broja zaraženih osoba u KS nije odgovornost građana, već Vlade KS i njenog Kriznog stožera, čije su se mjere ili njihov izostanak pokazali nedovoljnim za kontroliranje epidemiološke situacije u mnogo lakšim okolnostima u odnosu na prošlogodišnje.

Ova Vlada je, podsjetit ćemo, smijenila prošli saziv Kriznog stožera tvrdeći da su donosili loše odluke, te su 7. siječnja imenovali novi Krizni stožer. U međuvremenu je dnevni broj novozaraženih osoba porastao sa 88, koliko je bilo dan uoči imenovanja novog Kriznog stožera, na čak 191, koliko je zabilježeno na dan kada se premijer Forto požalio na neodgovornost građana - kaže se u priopćenju KO SDA Sarajevo.

Taj rast, kako se dodaje u priopćenju, ne dokazuje samo neutemeljenost ranijih kritika na račun prošlog saziva Kriznog stožera već i očiglednu nesposobnost aktualne vlasti u KS da odgovori zadatku i da svojim konkretnim odlukama i mjerama vrati situaciju pod kontrolu.

''Umjesto stranačkih druženja predstavljenih kao konkretne aktivnosti, donošenja odluka o novom zapošljavanju podobnih kadrova i kritika na račun građana, Vlada KS bi trebala konačno preuzeti odgovornost i početi se baviti svojim poslom, barem približnim intezitetom kojim su ranije kritikovali svaki potez Kriznog stožera.

Mjere koje Forto najavljuje, poput desetodnevne izolacije za svakog tko se nađe u prostoru u kojem se nalazi više od dozvoljenog broja osoba, pokazuju potpuni izostanak bilo kakve ideje, vizije, strategije, pa čak i zdravog razuma u borbi protiv pandemije koronavirusa i njenih negativnih ekonomskih posljedica

Ukoliko nisu sposobni da odgovore zadatku, onda to trebaju priznati i zatražiti pomoć onih koji znaju i koji su to dokazali, a ne odgovornost prebacivati na građane - kaže se u priopćenju KO SDA Sarajevo.

Kopirati
Drag cursor here to close