Treniranje strogoće

Sarajevska policija nema sreće s vozilom od milijun KM

Spomenuto vozilo se najčešće upotrebljava prilikom razbijanja nasilnih prosvjeda, a vrijednost nabave je 850.000 KM bez PDV-a ili oko 988.000 KM s PDV-om.
Vijesti / Flash | 19. 05. 2020. u 08:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tender o nabavci vozila za posebnu namjenu s vodenim topom kojeg je Uprava policije Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo raspisala u listopadu prošle godine, ponovno je oboren.

Naime, krajem listopada prošle godine pa uz ispravku u prosincu, sarajevska je policija raspisala natječaj za nabavu vozila za posebnu namjenu s vodenim topom na kojem je tvrtka KM Trade dobila posao, ali je na odluku o tome podnesena žalba te je ona proglašena ništavom.

Spomenuto vozilo se najčešće upotrebljava prilikom razbijanja nasilnih prosvjeda, a vrijednost nabave je 850.000 KM bez PDV-a ili oko 988.000 KM s PDV-om.

Na natječaj su se prijavile dvije kompanije, KM Trade i DanialS, a nekoliko mjeseci kasnije - 24. veljače 2020., Uprava policije donosi odluku o dodjeli posla kompaniji KM Trade koja je danas poznata po činjenici da je jedan od vlasnika Kadrija Kolić, odvjetnika suspendiranog direktora Federalne uprave civilne zaštite Fahrudina Solaka.

Žalba tvrtke DanialS razmotrena je 15. travnja 2020. godine, a odluka o dodjeli posla KM Tradeu poništena je novom odlukom 7. svibnja 2020. godine uz obrazloženje da ponuda nije potpuna te da ne ispunjava zahtjeve iz dokumentacije za natječaj.

Novinarka Arijana Saračević-Helać za N1 je rekla kako je odvjetnik prodao automobil MUP-u.

"Mnogo je posla pred nama. Mnogo je kriminala. Ne bih željela da nešto ostane zataškano u vrijeme pandemije. Recimo advokat, gospodin Kolić. Slučajno mi je došlo do ruke odluka u kojoj je on za milijun maraka prodao automobil MUP-u KS. Pitam se kakvo je to auto. 14. travnja se to dogodilo", kazala je i dodala da je odluku potpisao policijski ravnatelj Nusret Selimović.

Selimović je reagirao na ove izjave te rekao kako se radilo o međunarodnom otvorenom postupku.

''Tender je raspisan u listopadu prošle godine. Ispoštovana su sva pravila predviđena Zakonom o javnim nabavkama, sve je provedeno maksimalno transparentno.  Nažalost, na kraju je rezultiralo usvajanjem žalbe jedne firme od strane Ureda za žalbe, zbog čega smo morali poništiti postupak. Radi se o višenamjenskom vozilu za posebne primjene, za suzbijanje nereda odnosno narušavanje javnog reda i mira u većem obujmu. Zatim vozilo se koristi kao cisterna za pitku vodu u slučaju potrebe da se dostavi voda u ugrožena područja, kao i dezinfekciju ulica, trgova i slično", dodao je Selimović.

Kopirati
Drag cursor here to close