Je suis Fahro

Sarajevo: Prvotravanjski skup potpore vladajućima

Vijesti / Flash | 01. 04. 2016. u 15:38 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Skupina mladih u petak je u Sarajevu organizirala nezabilježeno okupljanje u znak potpore vladajućim strukturama pozdravljajući njihova svekolika postignućima uz plakate s porukama kojima su egzaltirano pozdravili opći napredak i blagostanje Bosne i Hercegovine.

"Vlado, legendo", pisalo je na velikom komadu platna koji su središtem Sarajeva nosili mlađahni aktivisti, a ispostavilo se da je riječ o pripadnicima neformalne skupine pod nazivom "KarAKTer" koja se ovime zapravo pridružila obilježavanju 1. travnja kao dana šale.

"Zar nismo već Europa", "Hvala za Mostar" bile u još neke od poruka, a jedna od njih ironizirala je kampanju za oslobođanje uhićenog političara Fahrudina Radončića koju provode njemu bliski mediji i stranka Savez za bolju budućnost (SBB).

"Nevin 65 dana u zatvoru. Je suis Fahro", pisalo je na plakatu.

"Još aplikacija za još integracija", bila je jasna poruka o tome što misle o onome što vladajuće strukture u BiH predstavljaju kao važan korak na putu k EU nakon predaje zahtjeva za odobravanje BiH statusa kandidata za članstvo u EU.

Nešto morbidnija prvotravanjska "šala", kako su izvijestili lokalni mediji, zabilježena je u Bihaću. Ondje su zbog telefonske dojave o podmetnutoj bombi u prijepodnevnim satima evakuirane čak tri škole.

Glasnogovornik policije Ale Šiljdedić kazao je za Hinu kako je provjerama utvrđeno da je prijetnja bila lažna i za odgovornima se traga.

Direktor Srednje medicinske škole Senail Haskić izjavio je kako drži da se radilo o šali čiji je autor netko od učenika.

“Iako smo znali da se radi o neslanoj prvotravanjskoj šali postupili smo sukladno nalogu policije. Rezultat svega je izgubljen radni dan”, zaključio je Haskić.

Kopirati
Drag cursor here to close