Problemi za promet

Sarajevo prekriveno maglom: Otkazan let za Istanbul

Vijesti / Flash | 03. 12. 2015. u 08:54 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glavni grad Bosne i Hercegovine Sarajevo jutros je prekriveno maglom, zbog čega su otkazani i jutarnji letovi na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, piše Anadolu Agency (AA).

Kako navode iz BIHAMK-a, magla i niska naoblaka smanjuju vidljivost, a izdvaja se šire područje: Livna, Bugojna, Travnika i Jablanice te dijelovi Sarajevske županije.

"Apeliramo na vozače da vožnju prilagode uvjetima na putu i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme obavezno za sve kategorije vozila", ističu iz BIHAMK-a.

Također, upozoravaju i na pretežno mokar ili vlažan kolnik i povećanu opasnost od odrona.

Iz Službe za odnose sa javnošću Međunarodnog aerodroma Sarajevo navode da zbog magle jutros nije sletio avion Turkish Airlinesa iz Istanbula tako da je i iz Sarajeva otkazan let za ovaj turski grad.

"Otkazan je let za Istanbul. Do kraja dana se očekuje poboljšanje vremenskih prilika i vjerujemo da će svi ostali letovi se odvijati po ustaljenom redu letenja", ističu sa Međunarodnog aerodroma.

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH navode da je jutros u BiH pretežno vedro, a po kotlinama ima magle. Jutros je najniža temperatura zabilježena na Kupresu -6 Celzijevih stupnjeva. U Sarajevu i Tuzli je izmjereno 0 stupnjeva, a najviša temperatura zabilježena je u Mostaru i Trebinju 7.

"Danas u BiH pretežno sunčano vrijeme. Po kotlinama će biti magle koja može biti i dugotrajna. Vjetar slab promjenljivog smjera. Temperatura zraka većinom između 7 i 14, na jugu zemlje do 16 stupnjeva. U mjestima sa dugotrajnom maglom maksimalna tamperatura zraka do 7 stupnjeva Celzijevih", navode iz FHMZBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close