Dževdet's Got a Gun

Sarajevo: Predsjednik HSPF-a 'zastrašivan pištoljem' jer se na TV-u izjasnio kao Hrvat

Vijesti / Flash | 19. 03. 2017. u 15:13 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvi čovjek Hrvatskog studentskog politološkog foruma (HSPF) Josip Zelenika gostovao je u emisiji Zabranjeni forum na PINK TV-u u Sarajevu.

U emisiji je govori o problemima svog naroda u BiH naglasivši da je on Hrvat u BiH i da će se tako izjašnjavati, prenosi portal Grude.com.

Dan kasnije verbalno je napadnut na ulicama glavnog grada BiH. Naime, nakon što je šetao Sarajevom s prijateljima Zeleniku je zaustavio izvjesni Dževad, kako je sam rekao vojnik Armije RBiH, a zasmetalo mu je što se Zelenika izjašnjava kao Hrvat u BiH. Uskoro su krenule prijetnje i pitanja zbog čega je uopće Zelenika, kao Hrvat, u Sarajevu, te je napomenuo da u torbi ima pištolj, s ciljem da zastraši Zeleniku.

“Nakon što se smirio, rekao mi je da se ne bih smio izjašnjavati kao Hrvat već kao Bosanac. Razišli smo se i nastavio sam šetnju tolerantnim i multikulturalnim Sarajevom”, priopćio je Zelenika na svom Facebook profilu, prenosi portal Grude.com.

Zeleniku je izvjesni Dževdet nazvao “simulatorom koji je u emisiji zavaravao narod, i da mu on neće dati nikakve entitete”.

"Čovjek je došao iz dvorišta džamije kraj Predsjedništva BiH, i sve se događalo 50 metara od Predsjedništva", kazao je Zelenika.

Kopirati
Drag cursor here to close