Borba za život

Sarajevo na nogama: Svaki dan je kockanje sa životom!

Protesti pod nazivom "Borba za život" bit održavaju danas u Sarajevu.
Vijesti / Flash | 06. 04. 2021. u 11:51 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grupa građana okupila se ispred Željezničke stanice u Sarajevu odakle su vozilima i pješice u koloni krenuli prema zgrad Parlamenta Bosne i Hercegovine, a potom prema zgradi Vlade FBiH.

Prosvjed pod nazivom “Borba za život” održavaju se 11:30 do 14 sati, a građani traže ostavke Vijeća ministara BiH i Vlade FBiH zbog, kako su naveli u zahtjevu, kaosa u kojem vakog dana u prosjeku umre 50 bh. građana, te što su nadležni pokazali da nisu sposobni nositi se s pandemijom.

FOTO: Klix.ba

''Imenovanje novog saziva VM BiH i Vlade FBiH koja ima rok od 14 dana da izađe sa jasnim i realnim Planom za upravljanje krizom i borbe protiv pandemije COVID-19. Hitno uvođenje PCR testova za sve koji ulaze u BiH. Rok za gore navedene zahtjeve je sedam dana, dakle do 13. travnja 2021., jer nama je svaki dan kockanje sa životom. Sarajevo je u stanju izboriti se! Ovo je borba za život! Pridružite se!'', naveli su ranije organizatori.

Automobili su označeni zastavom BiH, ali i crveno-bijelim trakama, javio je N1.

Demonstranti nose zastave BiH, a "Bocni me Fadile“ i "Država nam je mjesto zločina“ ... samo su neke od parola kojima nezadovoljni građani šalju poruku vladajućim strukturama, piše Klix.

''Mislim da je ovo jedan bunt protiv nerada naše Vlade, naših ministarta. Umiranje građana, nenabavljanje vakcina, ništa poztitivno nemamo reći'', kazala je za „Avaz“ Amera Boden.

Muhidin Selimović kaže da je došao „da podrži sugrađane kako bi natjerao vlast da nam konačno nabave cjepivo, kako bi se ovaj život vratio u normalu“.

Vlado Vasić, jedan od okupljenih građana, kaže da je došao kako bi „probali spasiti ovo malo zemljice što je ostalo“

''Nas je sve manje i manje. To mora prestati'', kaže Vasić.

Skup osiguravaju jake policijske snage MUP-a Kantona Sarajevo. Tijekom prosvjeda dolazi do obustave prometa na prometnicama kojima se kolona bude kretala.

Podsjetimo, ovo je četvrti tjedan od obećanja Fadila Novalića (SDA), premijera FBiH da će stići prijeko potrebna cjepiva u našu zemlju.

Od toga nema ništa.

Kopirati
Drag cursor here to close