FBiH

Sanitarni inspektori izdali 24.884 rješenja na graničnim prijelazima

Danas ističu mjere iz 445 rješenja o izolaciji koja su izdali federalni sanitarni inspektori
Vijesti / Flash | 13. 04. 2020. u 21:42 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zaključno sa 12. travnjem federalni sanitarni inspektori na graničnim prijelazima izdali su ukupno 24.884 rješenja o stavljanju putnika/osoba pod zdravstveni nadzor/ograničenom kretanju/izolaciji na razdoblje od 14 dana.

Za kategorije osobe koje su izuzete iz Naredbe Federalnog stožera civilne zaštite - vozači, teško oboljele osobe u medicinskom transportu, osobe u pograničnom kretanju i prekogranični radnici, federalni sanitarni inspektori na graničnim prijelazima su izdali 22 rješenja o mjerama izolacije, priopćeno je iz Federalne uprave za inspekcijske poslove.

Istaknuto je također da je promet putnika značajno smanjen, te je danas na granične prijelaze na kojima sanitarnu kontrolu putnika vrše federalni inspektori ušlo samo 14 osoba.

Danas ističu mjere iz 445 rješenja o izolaciji koja su izdali federalni sanitarni inspektori, a do jučer je za ukupno 17.581 osobu isteklo razdoblje obavezne izolacije u trajanju od 14 dana.

Po donošenju Odluke Vlade FBiH o mjerama neposredne kontrole određenih proizvoda i usluga od interesa za FBiH kojom je određeno utvrđivanje marži u trgovini (kalkulativne cijene) za naftne derivate, dežurni tim federalnog tržišnog inspektorata je i tokom dana vršio inspekcijske nadzore benzinskih pumpi, ali i drugih prodajnih objekata.

Izvršeno je do sada sedam inspekcijskih nadzora, tri kontrolna nadzora, kojom prilikom je utvrđeno sedam prekršaja, što podrazumijeva podnošenje sedam prekršajnih naloga u iznosu od 8.000 KM. U kontrolama nije utvrđeno nepoštivanje Odluke Vlade FBIH o propisivanju mjera neposredne kontrole cijena na području FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close