Poštuju prava

Samsung objasnio zašto je u njihovom kalendaru ''9. siječanj'' Dan RS

Na kalendarima mobilnih telefona i Google aplikacijama pojavljuju se podaci o praznicima u Bosni i Hercegovini.
Vijesti / Flash | 30. 01. 2018. u 10:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na pojedinim mobilnim telefonima, ali i na Googleovom kalendaru, pojavljuje se lista praznika u Bosni i Hercegovini, piše N1 BiH.

Ako kliknete na 9. siječanj, uslijedit će obavijest da je to Dan Republike Srpske. Ovaj datum Ustavni sud BiH je proglasio neustavnim i diskriminatorskim prema nesrbima u ovom entitetu.

Kalendar sa Danom Republike Srpske najčešće se pojavljivao na Samsungovim telefonima, ali i iPhoneu.

Iz Samsung Electronics za N1 su kazali da su uređaji njihove kompanije pokretani Android operativnim sustavom, koji prema geolokaciji korisnika i postavkama korisničkog računa, podatke o državnim praznicima i blagdanima pojedine države preuzimaju iz baza podataka treće strane, a koji su preuzeti sa stranica javnih ustanova i institucija, kao što su internetske stranice Vlada odnosno mjerodavnih Ministarstava država i njihovih entiteta.

"Samim tim, uređaji kompanije Samsung Electronics povezani sa računima korisnika prijavljenih na teritoriju Bosne i Hercegovine prikazuju sve praznike navedene na teritoriji te zemlje. Samsung Electronics kao društveno odgovorna kompanija posluje u 79 zemalja svijeta i zapošljava 308.000 radnika, slijedi sve pozitivne pravne propise zemalja u kojima posluje te apsolutno poštuje i uvažava građane svih zemalja, njihovu slobodu govora, političkog i vjerskog opredjeljenja te potiče izgradnju društva razumijevanja, uvažavanja i tolerancije kao pravni i politički imperativ", priopćeno je iz Samsung Electronics.

Kopirati
Drag cursor here to close