Ogorčeni

Samostalni sindikat radnika u BHRT-u zahtijeva hitnu sjednicu oba doma PSBiH

Vijesti / Flash | 27. 06. 2017. u 20:49 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Samostalni sindikat radnika u BHRT-u priopćio je danas da je ogorčen odnosom Parlamentarne skupštine BiH (PSBiH) prema Javnom servisu BiH.

''Iako su na konferenciji o Javnom servisu BiH, održanoj 13. i 14. lipnja, kojoj su dali podršku zvaničnici EU, Vijeća Europe i EBU-a doneseni zaključci koji su, između ostalih, dostavljeni PSBiH, Zastupnički dom PSBiH nije našao za shodno da na svojoj slijedećoj sjednici 5. lipnja, razmatra zaključke s konferencije. Zbog toga, zahtijevamo od našeg osnivača PSBiH da sazove hitnu sjednicu oba doma PSBiH, na kojima bi se donijele izmjene zakona o Javnom RTV sistemu, na način kako je predloženo urgentnim mjerama koje su usvojene na konferenciji'', priopćeno je iz Samostalnog sindikata radnika u BHRT-u.

Također, UO SSR u BHRT-u iskazuje podršku kolegama s Al Jazeere koji se suočavaju sa političkim pritiscima.

''Obzirom da radnici BHRT-a odlično znaju šta „politička volja“ radi sa medijima koji se ne žele staviti u službu politike, želimo im da ostanu odlučni u odgovornom donošenju provjerenih informacija i da se i dalje čuju ljudske priče iz svih dijelova svijeta, što su osnovne karakteristike neovisnih i nepristrasnih medija'', navodi se u priopćenju.

Također, SSR u BHRT-u podržava napore SSSBiH da se Opšti kolektivni ugovor u FBiH nastavi primjenjivati i da se ne može mijenjati bez suglasnosti svih socijalnih partnera.

Kopirati
Drag cursor here to close