Iskustvo

Samoizolacija je najbitnija u borbi protiv koronavirusa

''Najveći strah mi je bio da nisam nekoga ja zarazio koronavirusom.''
Vijesti / Flash | 02. 04. 2020. u 21:49 BHRT
Milan Bužanin izliječen od koronavirusa

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema posljednjim informacijama kriznih stožera, u Bosni i Hercegovini se 17 osoba oporavilo od koronavirusa. Jedan od njih je Milan Bužanin, koji se zarazio COVIDOM-19 na proslavi godišnjice kompanije ’’Igman’’ u Konjicu. O svom iskustvu govorio je za BHRT.

''Najveći strah mi je bio da nisam nekoga ja zarazio koronavirusom. Međutim, svi ljudi koji su bili sa mnom u kontaktu su bili negativni. Iako se vrlo lako prenosi ovaj virus, jedini način da se izborimo je samoizolacija'', rekao je Bužanin.

On je dodao,da je na svu sreću, njegova obitelj bila negativna.

''Moj tok samoizolacije je bio takav da sam ležao izolovan od djece i od supruge. Bili smo pet dana zajedno, ali na sreću oni nisu imali nikakvih simptoma. Na testiranju se pokazalo da je supruga negativna'', kazao je Bužanin.

Bužanin kaže da su se pridržavali svega što su doktori savjetovali, a kada je prošlo 15 dana opet su se testirali i potvrđeno je da nema koronavirusa.

''Drago mi je što je sve tako proteklo i meni, a i ljudima koji su bili sa mnom na toj večeri i zarazili se koronavirusom'', dodao je Bužanin.

Kopirati
Drag cursor here to close