'Ljubitelji prirode'

Samo kod nas: Kroserom na Hajdučka vrata!

Tri mladića s motorima korserima popeli su se do samog prstena Hajdučkih vrata te postavili motore za potrebe fotografiranja na sami prsten.
Vijesti / Flash | 25. 09. 2019. u 09:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Neuobičajen prizor, blago rečeno, tijekom uspona na Hajdučka vrata, prirodnog fenomena na planini Čvrsnici, zabilježili su protekli vikend planinari.

Naime, tri mladića s motorima korserima popeli su se do samog prstena Hajdučkih vrata te postavili motore za potrebe fotografiranja na sami prsten.

''Tom prilikom su pod gasom i šlajdranjem točkova odronili i dio staze na prilazu Hajdučkim vratima a i donji dio prstena se malo odronio'', navode planinari koji su bili svjedoci ovom događaju te su čitav slučaj i snimili.

I ranije su planinarska društva s ovih područja apelirala i na kolege planinare ali i ljubitelje prirode da se ''suzdrže od sjedenja, penjanja, ležanja i svih drugih aktivnosti koje mogu opteretiti Vrata'', ali izgleda da je upozorenju trebalo dodati i ono ''nemojte se penjati s motorima kroserima na prsten''.

Hajdučka vrata ili Mijatov prolaz nalaze se na 2000 metara nadmorske visine iznad kanjona Dive Grabovice na istočnom dijelu Čvrsnice. To je kameni prsten (otvor) u stijeni, promjera oko 5 metara nastao djelovanjem različitih klimatskih i geomorfoloških faktora. Geomorfološki je spomenik prirode. U naravi to je prsten od stijene kroz koji prolaze vjetrovi, a nalaze se na rubu kanjona Dive Grabovice.

Od njih se pružaju jako lijepi vidici na stijenu Velikog Kuka, Mezića stijenu, Pestibrdo, Čabulju, Prenj … mjesto s jednim od najljepših pogleda.

 

Kopirati
Drag cursor here to close