Šalili smo se, Šveđani ne tuže Mostar. Iako bi trebali

Šalili smo se, Šveđani ne tuže Mostar. Iako bi trebali

Vijesti / Flash | 05. 04. 2021. u 10:35 Bljesak.info / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Posljednjih dana bosanskohercegovački, ali i mediji u regiji, prenijeli su vijest, neki s potpisom neki bez, portala Bljesak.info o tome kako će građani Švedske podnijeti kolektivnu tužbu protiv Grada Mostara.

Sve one koji su povjerovali u tu vijest, koji su je prenijeli, i potpisali, ili prepisali a nisu naveli izvor, moramo razočarati i reći kako je riječ o prvoaprilskoj šali.

Naime, neće Šveđani na nagovor Mire L. i Sanjina P., naših izmišljenih likova, tužiti grad na Neretvi zbog netransparentnog trošenja novca za kolektore niti postoji odvjetnik Anders Hjälpa koji će zastupati tužitelje.

Reakcije iz Grada Mostara, naravno nema, jer im nitko nije spomenuo tužbu. Iako je reakcije trebalo biti onda kad je bivši švedski veleposlanik rekao kako bi bilo lijepo da se zna kako je utrošen novac.

Neće, dakle, doći ni do kakve tužbe protiv Grada Mostara i riječ je samo o našoj prvoaprilskoj šali na koju su opet mnogi nasjeli.

I nije to prvi put. Nasjedalo se na prvoaprilske patke da će sva raskrižja u Mostaru postati kružni tokovi i da će umjesto sportske dvorane niknuti park s podzemnom garažom.

Neke od tih šala počele su se ostvarivati pa su se čak u ''kruženje raskrižja'' morali uključiti slovenski stručnjaci, a ideje da se dvorana izmjesti jer joj je na zamišljenom mjestu postalo tijesno počele su se iznositi sve glasnije.

A to da bi Šveđani trebali tužiti Mostar i dalje stoji. Nikada nisu dobili odgovor gdje je njihov novac. Tek je bivši mostarski gradonačelnik rekao da su se od novca namijenjenog pročistaču i kolektorima popravljale i ceste. A to nije namjensko trošenje novca doniranog u određene svrhe. I to nije šala.

No, koliko će to netko ozbiljno shvatiti, pogotovo pravosuđe, ostaje da se vidi.

 

Plin - nitko nije prenio stvarnu vijest

Nažalost, nisu se brojni mediji potrudili obavijestiti širu javnost da se pred pravosuđem pokreće proces oko izgradnje pročistača, da su neki ljudi iz vrha Grada već saslušani i da bi se pred nadležnim tužiteljstvom već skoro mogla podignuti tužba.

Potvrđeno nam je i da su analize pokazale da se u postrojenju, zbog propusta u gradnji, može javiti plin opasan po zdravlje uposlenika i uzrok potencijalne eksplozije. Istodobno,iz Grada Mostara službeno je rečeno, tijekom priprema za raspravu o Proračunu, kako je mulj pročistača veliki problem...

Kopirati
Drag cursor here to close